klupko se odmotava

Rusi koji su optuženi za pokušaj ubojstva Skripala trebali su likvidirati i Đukanovića, ali su došli samo do Srbije


100posto
23.09.2018.13:00
Rusi koji su optuženi za pokušaj ubojstva Skripala trebali su likvidirati i Đukanovića, ali su došli samo do Srbije
Reuters

sažeto

Britanski mediji raspisali su se o tome pozivajući se na izvore iz obavještajnih krugova i na podatke istraživačke organizacije Bellingcat


100posto
23.09.2018.13:00

Rusi koji su osumnjičeni za pokušaj ubojstva dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije navodno su povezani s planom atentata na nekadašnjeg crnogorskog premijera, danas predsjednika Crne Gore Đukanovića. Britanski mediji raspisali su se o tome pozivajući se na izvore iz obavještajnih krugova i na podatke istraživačke organizacije Bellingcat.

Putovnice Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova izdane su, naime, u istoj seriji kao putovnica pukovnika Eduarda Sismakova, oficira Glavne obavještajne uprave ruske vojske. Oni navodno imaju dokaze da su putovnice izdane pod lažnim imenima, kao i da su sva trojica često putovali po Europi.

Specijalne vlasti izdale su samo 26 putovnice od travnja 2016. godine kada je Petrov počeo putovati, do kolovoza 2016., kada je izdana putovnica Sismakovu i to pod lažnim imenom. On je glavni optuženi za zavjeru čiji je cilj bilo ubojstvo Mila Đukanovića iako nije putovao do Crne Gore, već samo do Srbije.

Ista institucija, povezana s ruskim ministarstvom obrane, izdala je ove putovnice, i to po specijalnoj proceduri, a na svima piše "Ne dajte informacije".

newsletter

Prijavite se na Newsletter