Video: Kad lovac postane plijen

Ribolovca i njegov trofej napala je opasna ribetina, jedan od njih nije uspio izbjeći raljama


100posto
20.08.2019.10:00
Ribolovca i njegov trofej napala je opasna ribetina, jedan od njih nije uspio izbjeći raljama
Instagram

sažeto

Sportski ribolovac s Floride htio se slikati sa sovjim trofejem kada su zamalo obojica postali obrok ogromnom morskom psu


100posto
20.08.2019.10:00

Kada je Robert Gorta ulovio velikog tarpona u moru, poželio je da se slika sa njim, ali nije ni slutio da će se za svoj ulov boriti s morskim psom.

"Uhvatio sam ga rukama, kao i uvijek, kako bi se fotografirao, ali onda mi ga je veliki morski pas istrgnuo iz ruku. Nisam mogao vjerovati što se događa", kazao je ovaj profesionalni vodič ribarenja. Kako je napisao na svom YouTube kanalu tim se poslom bavi preko 22 godine, a dva mjeseca godišnje isključivo lovi tarpone. "Tijekom godina zabilježio sam neke vrlo lude napade morskih pasa", rekao je.

'Svašta sam vidio, ali ovo ću zapamtiti'

Ribar tvrdi da je tarpon bio težak oko 80 kilograma. "Zamislite koliko je onda bio velik morski pas". Na Floridi je ilegalno izvući na brod tu ribu, tako da je Gorta jedino mogao prepusti ribu većem predatoru.

"Bilo mi je žao ribe. To je nevjerojatna vrsta od koje ja jako dobro živim, imam veliko poštovanje prema njima, ali nisam mogao učiniti ništa", rekao je ribolovac.

Iako je u svojoj karijer imao više susreta s morskim psima, ovaj, kaže, neće zaboraviti nikada. "Još uvijek mislim na to. Svaki dan pričam o tome i hvalim se svima koje poznajem. Imam sreće što za život zarađujem na moru. Kada si svaki dan na pučini vidiš, razne lude stvari", ispričao je Gorta.

more

morski pas

ribolov

newsletter

Prijavite se na Newsletter