Najgori britanski pedofil izboden u ćeliji

Razmjeri njegovih zločina su stravični, napravio je i 'pedofilski priručnik' koji je sudac nazvao 'istinski zlim dokumentom'


100posto
14.10.2019.19:00
Razmjeri njegovih zločina su stravični, napravio je i 'pedofilski priručnik' koji je sudac nazvao 'istinski zlim dokumentom'
Profimedia

sažeto

Njegovi zločini uključuju silovanja koja je snimao, fotografirao i dijelio s pedofilima diljem svijeta


100posto
14.10.2019.19:00

Richard Huckle, jedan od najgorih britanskih pedofila, izboden je u svojoj ćeliji u zatvoru u Yorkshireu, objavilo je britansko ministarstvo pravosuđa. Huckle je umro nakon samo tri godine provedene u zatvoru nakon što je 2016. osuđen na čak 22 godine doživotnog zatvora zbog seksualnog zlostavljanja malezijske i kambodžanske djece.

Zlostavljao djecu staru od šest mjeseci do 12 godina

Detalji njegova ubojstva još nisu poznati, a policijska je istraga u tijeku. 33-godišnji Huckle djecu je iskorištavao čak osam godina, a kazna mu je dosuđena nakon što je proglašen krivim zbog zločina počinjenih na djeci u starosti od šest mjeseci do 12 godina.

Pretvarao se da je fotograf i učitelj engleskog te tako zadobio povjerenje siromašnih obitelji

Notorni pedofil se u razdoblju od 2006. do 2014. godine pretvarao da je fotograf, učitelj engleskog i filantrop sa zapada, te tako stekao povjerenje obitelji siromašne djece koju je zlostavljao. Njegovi zločini uključuju silovanja koja je snimao, fotografirao i dijelio s pedofilima diljem svijeta.

Zlostavljao i do 200 djece, napravio i 'pedofilski priručnik'

Huckle je priznao krivnju po 71 točki optužnice u kojima je bilo riječ o zlostavljanju 22 djece, no vjeruje se da je njegovih žrtava području jugoistočne Azije čak i do 200. Nakon što se otkrio pedofilski skandal, malezijske su vlasti bile pod žestokom kritikom zbog neadekvatnog postupanja prema seksualnim zločinima protiv djece.

Huckle je također napravio svoj 'pedofilski priručnik' u kojem savjetuje druge kako da zlostavljaju djecu i ne budu otkriveni, a sudac Peter Rook opisao ga je "istinski zlim dokumentom".

smrt

Velika Britanija

pedofil

newsletter

Prijavite se na Newsletter