TIN ŠUNJERGA (19)

Ravnatelj šibenske Prometne škole: 'Nikada nije bio agresivan, drogiran ili devijantan'


Juraj Filipović
27.03.2017.08:55
Ravnatelj šibenske Prometne škole: 'Nikada nije bio agresivan, drogiran ili devijantan'
Facebook/Tin Šunjerga

sažeto

Na telefon nam se javio i ravnatelj srednje Prometne-tehničke škole u Šibeniku. Tamo je Tin trenutno maturant


Juraj Filipović
27.03.2017.08:55

Mladić iz Čiste Velike za kojim je policija krenula u potjeru nakon što su našli tijelo njegova oca, 45-godišnjeg pripadnika Specijalne policije, uhićen je na području Tribunja. Policajci su prije toga pronašli i tijelo njegove majke u automobilu u masliniku tri kilometra udaljenom od obiteljske kuće u Čisti Velikoj

Facebook/Tin Šunjerga

Ubio oca hicima iz službenog pištolja

Ravnateljstvo policije potvrdilo je da je zbog sumnje u dvostruko ubojstvo nešto prije 19 sati u nedjelju uhićen mladić koji se trenutno nalazi u šibenskoj policiji. Mladić je prilikom uhićenja pokušao bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhitili, a on u pucnjavi nije ranjen, kažu u policiji.

Potjera za mladićem počela je nakon što je tijelo 45-godišnjeg specijalca nešto prije podneva nađeno u njegovoj garaži u Čisti Velikoj, mjestu u zaleđu Vodica. Prema navodima mještana ubio ga je njegov 18-godišnji mecima u čelo iz njegova službenog pištolja i dao se u bijeg. Mrtvo tijelo bilo je prekriveno plahtama.

Niksa Stipanicev / CROPIX

Mještani u šoku

Mještani Čiste Velike ne skrivaju suze. S grčem na licima i prepuni straha, dok su promatrali opsadno stanje u Čistoj Velikoj, o ubijenim supružnicima Šunjerga imaju samo riječi hvale. Prepuni gnjeva govore nam da je 19-godišnji Tin, kao sin jedinac, ocu Martinu i majci Silvani "posljednjih godina zadavao ozbiljne glavobolje zbog svog iskrivljenog ponašanja". Brak Marina i Silvane bio je ljubavna idila. Majka Silvana bila je spremna podnijeti i najveću patnju zbog svog sina, samo da ga izvede na pravi put. Tin je bio odlikaš u osnovnoj školi, ponajbolji učenik, ali upis u srednju tehničku školu ga je okrenuo. Po selu se priča da se počeo drogirati. Ponavljao je prvi razred.

Ravnatelj: 'Nije bio devijantan niti smo primijetili bilo kakve probleme'

Na telefon nam se javio i ravnatelj srednje Prometne-tehničke škole u Šibeniku. Tamo je Tin trenutno maturant.

"On nije bio devijantan u školi niti smo mi to ikada primijetili. Nismo ga nikada zatekli s drogom iako su te priče kružile. Bio je sasvim normalan učenik koji ni po čemu nije plijenio pažnju drugih", kaže Zdravko Peran za 100posto i dodaje da mladić nikada nije ispoljavao agresiju. 

Niksa Stipanicev / CROPIX

Fina obitelj koja se doselila iz Njemačke i uredno živjela

Roditelji ubijenog specijalca Marina cijeli život rade u Münchenu u Njemačkoj, a tamo je i Marin rođen. Početkom Domovinskog rata pridružio se obrani Republike Hrvatske te je nakon svega ostao raditi u policiji.

"Bila je to fina, skromna obitelj, povratnici iz Njemačke. Dečko je bio mladenački slobodniji, sin jedinac, ali koliko ja znam, nikad nije imao problema sa zakonom. Svi smo u šoku, teško je povjerovati da se pred našim vratima dogodila ova tragedija. Posebno me brine što još uvijek nema njegove majke, ne vjerujem da se negdje sakrila, iako, sve je moguće, a nitko ne zna što se točno dogodilo. Otac je bio pripadnik specijalne policije pa je moguće da je u kući imao oružje", ispričao je potreseni susjed Željko Škarić za Šibenik.in.  

ubojstvo

Šibenik

Tin Šunjerga

Čista Velika

ravnatelj

Prometna škola

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter