Na poplavljenom području

Putin tješio svoje sugrađane nakon katastroflanih poplava, začudo, nije im rekao kako je i njemu pukla cijev u kući. Kako to?


100posto
19.07.2019.20:00
Putin tješio svoje sugrađane nakon katastroflanih poplava, začudo, nije im rekao kako je i njemu pukla cijev u kući. Kako to?
Profimedia

sažeto

Ruski predsjednik ušao je u ozbiljan razgovor s dječakom koji mu se požalio da je njegov vrtić potpuno potonuo


100posto
19.07.2019.20:00

Posljedice katastrofalnih poplava koje su u lipnju pogodile Irkutsku oblast u Rusiji još se saniraju. Vladimir Putin posjetio je nastradale u poplavama u Tulunu. Tamo je razgovarao s dječakom čija je kuća uništena, ali mališan je ruskom predsjedniku zavapio ne zbog obiteljske kuće, nego zbog vrtića. Kazao je predsjedniku da mu je vrtić potonuo.

Dječak ima šest godina i da će 1. rujna krenuti u vrtić. Maleni dječak vodio je jedan sasvim ozbiljan razgovor sa svojim predsjednikom. Prvo ga je pitao da utvrdi njegov identitet: "Vi ste Putin?" Na što mu je ovaj odgovorio da jest i pitao ga je kako se zove.

"Matvej Safronov Nikolajevič", odgovorio je dječak na što ga je Putin pozdravio.

"Vrtić je potonuo, ali će biti renoviran“, rekao je dječak, uz to je dodao da dolazak predsjednika smatra praznikom. Vladimir mu je obećao da će uskoro opet posjetiti regiju da provjeri kako se obnavlja.

Nakon obećanja, predsjednik je svog mladog sugovornika pitao kako se priprema za vrtić  te mu je poručio da ne jede samo slatko.

Profimedia

Profimedia

Kad je naš Milanović davao utjehu

Iako je prvi čovjek Rusije mnogostruko bogatiji od našeg nekadašnjeg premijera, on je ipak uviđavnije tješio stradalnike poplava, nego je to 2014. pokušao Zoran Milanović kada su istočnu Hrvatsku pogodile neviđene poplave.

Milanović je posjetio Rajevo Selo i Gunju koji su najviše stradali, kada mu se gospođa Ljiljana Jerković požalila da joj strojevi sporo izvlače vodu iz kuće i da spava kod susjede na podu on joj je rekao kako i njemu pukla cijev u kući i da to jednostavno traje.

"Dokle sporo? Vama je pukla cijev. Super!", poručila mu je gospođa. Potpuno nesvjestan toga koliko mu je usporedba neukusna, Milanović nije stao na tome. Kazao je kako mu je tada stroj cijelo ljeto radio u kući. Gospođa ga je prekinula i kazala kako više ne može živjeti kod susjede.

Ali Milanović se nije dao smesti. "I opet nismo mogli parkete promijeniti", nastavio je Milanović pun razumijevanja i utjehe.

Rusija

Vladimir Putin

poplave

newsletter

Prijavite se na Newsletter