bizarni pokloni

Putin je od Vučića dobio šarplaninca, to je četvrto štene koje mu daruju. Do sada je dobio tigra, konje i erotski kalendar u kojem piše 'Ugasio si šumske požare, no ja još gorim'


Mia Peretić
18.01.2019.10:35
Putin je od Vučića dobio šarplaninca, to je četvrto štene koje mu daruju. Do sada je dobio tigra, konje i erotski kalendar u kojem piše 'Ugasio si šumske požare, no ja još gorim'
Reuters

sažeto

Putinu najčešće poklanjaju životinje, no našlo se tu i kristalnih krokodila, replika starih kruna ali i vrući kalendar


Mia Peretić
18.01.2019.10:35

Ruski predsjednik Vladimir Putin je prilikom službene posjete Srbiji od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na poklon dobio tromjesečno štene šarplaninca, pasmine službenog imena jugoslavenski ovčarski pas - šarplaninac.

Iako je mali Pasha, kako je psiću ime, prilikom inicijalnog susreta bio prilično ustrašen, nakon kratkog Putinova maženja ubrzo se smirio.

Pasha je već otputovao s Putinom, a da je bio skroz spreman, pokazuju fotke Predsjedništva Srbije, na kojima se vidi da je Pasha već imao i spremnu putovnicu. 

Šarplaninac je jedna od najstarijih autohtonih pasmina, spada u skupinu pastirskih pasa koji potječu od molosa. Šarplaninci su odlični čuvari, istovremeno je dobroćudan i vrlo oštar, ali samo kada situacija od njega to zahtjeva. Hrabar je i suprotstavit će se snažnijem protivniku kako bi obranio gospodara. 

Reuters

Ruski predsjednik Putin ljubitelj je pasa, posebno autohtonih vrsta, a do sada je na poklon dobio već tri psa. 

Predsjednik Turkmenistana Gurbanguly Berdymuhammedov poklonio mu je srednjoazijskog ovčara, od bugarskog premijera Bojka Borisova dobio je bugarskog ovčara Bafija, a od jednog japanskog političara na poklon je dobio akitu koja se zove Jume.

Uglavnom mu poklanjali životinje

Putin je za svoj 56. rođendan na dar je dobio mladunče rijetkog sibirskog tigra, a tom je prilikom izjavio da će ga trajno udomiti u zoološkom vrtu ili rezervatu za divlje životinje. Tijekom svoje političke karijere dobivao je mnogo poklona, najčešće su to bile upravo životinje.

Tako je za vrijeme posjeta Kazanu u Respublici Tatarstan dobio mini ponija koji se zvao Chip, visokog svega 57 centimetara. Poveo ga je sa sobom u Soči i preimenovao ga u Vadik. 

U njegovu rezidenciju u Sočiju 2003. godine stigla je i koza Skazka, poklon tadašnjeg moskovskog gradonačelnika Yurija Luzhkova.

Jordanski kralj darovao mu je tri arapska trkača konja, a još tri darovao mu je prijašnji čelnik Pakistana Pervez Musharraf. No, našlo se tu i krajnje bizarnih stvari.

Među darovima se našao i erotski kalendar...

2002. godine Putinu je darovana replika stare ceremonijalne krune koja se koristila prilikom krunidbe mnogih ruskih careva, a na njoj je u planinama Urala radila skupina od 60 draguljara.

Manje neobični pokloni koje je do sada primio su zasigurno sat i zbirka vrhunskih vina, no našlo se i onih koje bi malo tko darovao jednom predsjedniku. 

Kristalni krokodil je mila majka naspram poklona koji su mu studentice novinarstva pripremile za 58. rođendan. Naime, napravile su erotski kalendar, nazvan "Vladimir Vladimirovič volimo te, sretan rođendan gospodine Putin, a koji sadrži fotke 12 žena odjevenih samo u seksi donje rublje, koje napućenih usana poziraju uz "vruće" slogane poput "Ugasio si šumske požare, no ja još gorim". 

Srbija

pas

Putin

poklon

posjet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter