VOŽNJA KOJA BI MU MOGLA PRISJESTI

Putin je motorom protutnjao kroz Krim zajedno sa ozloglašenom bajkerskom skupinom, no nije ni slutio da će se naći na meti građana


100posto
13.08.2019.20:00
Putin je motorom protutnjao kroz Krim zajedno sa ozloglašenom bajkerskom skupinom, no nije ni slutio da će se naći na meti građana
Profimedia

sažeto

Putin je zaradio dvije kaznene prijave zato što je vozio motocikl bez kacige


100posto
13.08.2019.20:00

Dok su se u Moskvi odvijale demonstracije opozicije, ruski predsjednik Vladimir Putin bio je na motociklističkom skupu na okupiranom Krimu koji je organizirala ozloglašena bajkerska skupina "Noćni vukovi".

Ruski predsjednik na skupu je uživao u vožnji motocikla s kolicima, a s njim na motoru su bili i premijer Krima Sergey Aksyonov i guverner Sevastopolja Michail Razvožajev. No, Putinova vožnja motocikla nije prošla bez problema.

Kako nijedan od njih nije imao kacigu tijekom vožnje, podnesene su dvije kaznene prijave u kojima se navodi da je Putin prekršio Zakon o sigurnosti u prometu. Jednu prijavu je podnio odvjetnik s dalekog istoka Rusije te je zatražio od sevastopoljske policije da Putinu napišu kaznu od 15 dolara, koliko i iznosi kazna za taj prekršaj prema ruskom zakonodavstvu.

I prošle godine se našao u sličnom problemu

Drugu prijavu je podnio regionalni zakonodavac Oleg Khomutinnikov koji je fotografiju prijave objavio na svom Facebooku. "Putin ponovno krši Zakon. Mislim da to postaje loša tradicija. Ok, u pitanju je mali prekršaj. No, znači li to da prekršaj uopće ne postoji?", napisao je Khomutinnikov ispod fotografije prijave.

Putin je i prošle godine došao u fokus zbog slične stvari. Tada je, naime, snimljen kako na otvaranju Krimskog mosta vozi kamion bez da se vezao pojasem. Ruska federalna služba tada je ponudila zanimljivo objašnjenje i poručila da most nije bio službeno otvoren u trenutku kada je Putin upravljao kamionom.

Vladimir Putin

prekršaj

motor

Sevastopolj

newsletter

Prijavite se na Newsletter