POLICAJKA JOŠ U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI

Pucnjava u Munchenu nema terorističku pozadinu, napadač savladan i uhićen


HINA
13.06.2017.18:00
Pucnjava u Munchenu nema terorističku pozadinu, napadač savladan i uhićen
Reuters

sažeto

Osim policajke koja je pogođena u glavu teže su ranjena i dva slučajna prolaznika


HINA
13.06.2017.18:00

Pucnjava na postaji prigradske željeznice u Muenchenu nema terorističku pozadinu, a policajka koja je pritom ozlijeđena još uvijek je u životnoj opasnosti, priopćila je u utorak policija u Muenchenu.

Policija je u utorak ujutro intervenirala na dojavu o svađi između nekoliko muškaraca na željezničkoj postaji na rubu Muenchena.

Nakon dolaska ophodnje došlo je do naguravanja prilikom kojeg je osumnjičeni Nijemac iz Muenchena policajcu izvukao pištolj i u policajku koja je bila s njime ispalio čitav spremnik.

Tom prilikom je policajka pogođena u glavu, a teže su ozlijeđena i dva slučajna prolaznika.

Nakon toga se osumnjičeni dao u bijeg, ali ga je policija ubrzo savladala.

"37-godišnji osumnjičenik je otprije poznat policiji zbog posjedovanja manje količine kanabisa. Sada je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva i nanošenja težih tjelesnih ozljeda“, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva u Muenchenu Florian Weinzerl na izvanrednoj konferenciji za novinare.  

Dodao je kako nema nikakvih indicija da se radi o terorizmu.

"Iz rutinske kontrole, kakve provodimo na stotine godišnje, izrodio se brutalni zločin. Iako smo svjesni opasnosti svog posla, ovakvo nasilje nas uvijek iznova ostavlja bez riječi“, rekao je načelnik policijske uprave Muenchen Hubertus Andrae.

Njemačka

terorizam

napad

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter