Inicijativa Čuvamo naš park

Prosvjednici sa Savice Bandiću predali 1206 potpisa protiv gradnje


Tomislav Kukec
02.05.2017.11:15
Prosvjednici sa Savice Bandiću predali 1206 potpisa protiv gradnje
Cropix

sažeto

Upozorili su kako je tzv. 'Bandićeva anketa' lažirana jer su u nekoliko navrata pronađeni potpisnici koji zagovaraju gradnju parka, a uopće nemaju prebivalište na Savici


Tomislav Kukec
02.05.2017.11:15

Stanovnici Savice predali su danas u Gradsko poglavarstvo 1206 prikupljenih potpisa peticije "Protiv predloženog preuređenja parka Trnjanska Savica i za provedbu javnog natječaja za uređenje parka", kao i listu prijedloga stanovnika Savice kako da se preuredi taj dio naselja.

Pritom su, u kraćem prosvjednom performansu pred zgradom Grada, upozorili kako je takozvana "Bandićeva anketa" lažirana, jer su u nekoliko navrata pronađeni potpisnici koji zagovaraju gradnju parka, a koji uopće nemaju prebivalište na Savici, već u drugim dijelovima grada.

'Anketa je lažirana aljkavo i nemarno'

"Anketa 'Da li ste za uređenje parka na Savici' isplanirana je, organizirana, provedena i nadgledana od strane gradonačelnikov ureda. Osim što je nelegalna i nelegitimna te sadrži zbunjujuće pitanje, anketa je i lažirana i to dosta aljkavo i nemarno", rekli su predstavnici Inicijative.

Članovi Inicijative Čuvamo naš park još su jednom istaknuli kako oni nisu protiv uređenja parka na Savici, ali žele da ono bude provedeno transparentno i javno te u komunikaciji sa strukom i građanima. Zatražili su hitan prestanak radova u parku te očitovanje gradonačelnika Milana Bandića po pitanju mišljenja stanovnika Savice i optužbi za lažiranje anketa.

Savica

peticija

park

potpisi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter