je li to političari vole bijelo?

Pronađeni konkretni dokazi da se u parlamentu šmrče na veliko, a odgovor glasnogovornika najbolji je ikada


100posto
30.06.2019.10:45
Pronađeni konkretni dokazi da se u parlamentu šmrče na veliko, a odgovor glasnogovornika najbolji je ikada
istock

sažeto

Kada su uzeli uzorak s trećeg kata maramica je postala plava, što ukazuje na prisustvo kokaina. Na drugom katu isto 


100posto
30.06.2019.10:45

Već nekoliko članova engleskog parlamenta odavno je priznalo da su koristili neku vrstu droge. Tako je Dominic Raab i Andrea Leadsom su u studentskim danima pušili marihuanu, dok je Boris Johnson pored toga u mladosti "povlačio i linije".

Rory Stewart je otkrio da je jednom u Iranu pušio opijum, a Jeremy Hunt da je konzumirao indijski jogurt s kanabisom, a Michael Gove je priznao da je u prošlosti koristio kokain.

Novinari u akciji

iStock

Tako su novinari Vicea odlučiti provjeriti kako je sada stanje i gleda, za čudo, dokazali su da netko još uvijek koristi "kraljevsku drogu". Tako su novinari uz pomoć prijatelja ušli zgradu Parlamenta. Kada su uzeli uzorak s trećeg kata maramica je postala plava, što ukazuje na prisustvo kokaina. Na drugom katu parlamenta također su pronašli tragove droge, ali u manjoj količini.

U toaletu u blizini kancelarije Borisa Johnsona nisu pronađene nikakve nedozvoljene supstance.

U toaletu u blizini kancelarije Johnsona ništa nije pronađeno

Profimedia

Nakon obilaska parlamenta novinari su posjetili i barove u okviru Parlamenta, gdje članovi provode mnogo vremena. I tamo je bilo dokaza da netko koristi kokain u toaletu. Najveća količina je pronađena u toaletu koji osim članova koriste i gosti članova, službeni posjetioci, novinari, svi koji prisustvuju raznim događajima.

Ubrzo nakon ove priče oglasio se i glasnogovornik parlamenta rekavši: "Parlament je javno mjesto koje godišnje ugosti milijun posjetitelja koji imaju pristup toaletima". A sada je na svakome da sam zaključi i odabere hoće li vjerovati u priču da su gosti ili "domaćini" ostavili ovakve tragove. 

Zastupnik Gradske skupštine htio uvesti testiranje

Damjan Tadic/Cropix

Nedavno je tako i zastupnik zagrebačke Gradske skupštine Renato Petek imao zanimljiv prijedlog, a on je glasio: 'Uvedimo testiranje na droge u Gradskoj Skupštini te unutar Gradske uprave'.

"Predložio sam da u okviru aktivnosti prevencije i ranog otkivanja ovisnosti te konzumacije droga u Zagrebu uvedemo i testiranje među zastupnicima kao i djelatnicima Gradske uprave, što je odmah podržala i zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević.

U okviru rasprave o pristupanju Grada Zagreba Europskoj mreži gradova bez droga, izlagao sam o zabrinjavajućim podacima koji su objavljeni o konzumaciji droga u Gradu Zagrebu temeljem analize otpadnih voda u urbanim sredinama Europskih gradova. Ogroman je porast konzumacije kokaina, kanabisa i sintetičkih stimulativnih droga u gradu u odnosu na ranije provedena istraživanja", napisao je Petek tada u objavi na svom Facebook profilu.

droga

kokain

političari

test

parlament

newsletter

Prijavite se na Newsletter