OLUJNI VJETAR 'RAZMONTIRAO' GORSKI KOTAR

Proglašena elementarna nepogoda, a zbog uklanjanja porušenih stabala bile su zatvorene i lokalne ceste


HINA
12.12.2017.15:40
Proglašena elementarna nepogoda, a zbog uklanjanja porušenih stabala bile su zatvorene i lokalne ceste
CROPIX

sažeto

Prema informacijama dežurnih službi, štete od olujnog vjetra i kiše najveće su u Vrbovskom, Čabru i Brod Moravicama


HINA
12.12.2017.15:40

Župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu za područje Gorskog kotara zbog velikih šteta prouzrokovanih olujnim vjetrom i kišom, izvijestili su u utorak iz Primorsko-goranske županije.

Šire područje Delnica i Mrkoplja te Vrbovsko obišli su zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Marko Boras Mandić i pročelnik riječkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Matko Škalamera.

Iz županijske uprave izvijestili su da su kroz Gorski kotar zatvorene sve državne, županijske i lokalne ceste, uključujući i staru cestu prema Zagrebu, i to zbog opasnosti od pada stabala na kolnik, kao i njihova otežanog uklanjanja.

Prema informacijama dežurnih službi, štete od olujnog vjetra i kiše najveće su u Vrbovskom, Čabru i Brod Moravicama. 

Situacija na terenu se normalizirala

I dalje su za sve skupine vozila zatvorene lokalne i županijske ceste na području Delnica i Vrbovskog, zbog opasnosti od pada stabala na kolnik kao i otežanog uklanjanja istih pa je sužen kolnik (potrebno je olakšati prolazak interventnim vozilima).

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3), državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala), Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

oluja

Gorski Kotar

elementarna nepogoda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter