studenti: to je čista tortura!

'Profesorica nijedno predavanje ne odradi do kraja, prepisuje zadatke i krivo ih rješava, a onda na ispitu svi padnemo'


Ružica Matić
30.09.2017.18:25
'Profesorica nijedno predavanje ne odradi do kraja, prepisuje zadatke i krivo ih rješava, a onda na ispitu svi padnemo'
Biljana Gaurina/CROPIX

sažeto

Situacija je gora nego što mislite, upozoravaju studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu


Ružica Matić
30.09.2017.18:25

Nakon objave članka o profesorici Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu dr.sc.Svjetlani Krištafor, na čijem ispitu iz Opće i anorganske kemije je na posljednjem roku palo 65 od 68 studenata, redakciji portala Zagreb.info javilo se više studenata koji kod te profesorice slušaju ili su slušali navedeni kolegij. Prolaznost na tom kolegiju kod profesorice Krištafor je, inače, na godišnjoj razini 9 posto. 

“Profesorica Krištafor ovu akademsku godinu ni jedno predavanje nije uspjela do kraja odraditi i previše je žurila. Na seminarima zadatke prepisuje iz bilježnice i koliko puta se dogodilo da kad ne gleda u svoju bilježnicu zadatak krivo riješi, a zadaci koji se na seminarima rade su na razini prvog i drugog razreda srednje škole. U ispitu ne znaš odakle da kreneš”, opisala je uzrujana studentica.

Dodala je kako ni ostatak profesora, pa čak ni službenice u referadi svoj posao ne obavljaju profesionalno. “Kad se ispisujete s fakulteta, ne daju vam sve potrebne dokumente, profesori urlaju na studente kako oni nisu krivi što studenti ne polažu ispite te da će se na drugom fakultetu provesti isto.”

Druga studentica koja se javila istaknula je kako se studenti godinama bore protiv takvih problema na FKIT-u i već je bilo nekoliko pokušaja da slučaj ode u medije. Rekla je kako je situacije i gora nego se piše i navela primjer kolegice koju je profesorica Krištafor „u srpnju rušila s 4 ispita, a izlazila je 16.put.”

Jedna od studentica požalila se na rezultate ispita s predmeta iz prve godine. “U prvoj godini ga nitko nije položio, a u drugoj od nas 55 upisanih na prvoj godini, otprilike ih je položilo 15. Što znači da od tih 55 upisanih dalje na treću godinu ide 15. Ostali mijenjaju smjer ili se ispisuju“, ističe studentica koja je redakciji Zagreb.info poslala i dokaze o tome. 

Situaciju na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije opisala je riječima "čista tortura". 

studenti

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

FKIT

Svjetlana Krištafor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter