Nije dobro završilo

Profesorica i učenik bili ljubavnici, a sada su osuđeni na uvjetne kazne


HINA
28.08.2017.15:45
Profesorica i učenik bili ljubavnici, a sada su osuđeni na uvjetne kazne
Profimedia

sažeto

Afera je navodno trajala dvije godine, a sve je procurilo u javnost kada je učenik prijavio njihov odnos, on je osuđen jer je profesoricu ucjenjivao


HINA
28.08.2017.15:45

Bivša profesorica na jednoj srednjoj školi u Mariboru osuđena je na godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od dvije godine, jer je održavala intimne odnose s tada maloljetnim učenikom, dok je on kažnjen zbog ucjene, objavio je u ponedjeljak mariborski dnevni list "Večer".

Ljubavna afera između učenika i profesorice procurila je u javnost lani, a navodno je trajala pune dvije godine. Roditelji učenika na njegov su poticaj sve prijavili školi i policiji, pa je profesorica dobila izvanredni otkaz i kaznenu prijavu.

Za seksualni odnos s maloljetnom osobom starijom od 15 godina slovenski kazneni zakonik predviđa kaznu od jedne do deset godina zatvora, ako je djelo počinila osoba kojoj je maloljetna osoba povjerena u skrbništvo ili odgoj.

Na godinu dana zatvora s jednogodišnjom kušnjom u mariborskom je slučaju kažnjen i učenik koji je u međuvremenu postao punoljetan. Čini se da u aferi koja je sada dobila sudski epilog nije bio samo žrtva zloporabe od strane profesorice nego je slučaj i sam zloupotrijebio.

Na sudu je priznao da je podatkom o njihovu odnosu profesoricu htio ucijeniti, nakon što je s njom već prekinuo vezu. Kako navodi  list "Večer", oboje su na suđenju priznali krivicu, te se jedno drugom ispričali zbog nastalih neugodnosti.

Slovenija

Maribor

ljubavnici

profesorica

učenik

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter