video: 'Čudom sam preživio'

Prije 16 godina izgubio se u istoj špilji u kojoj je nestao tajlandski nogometni tim, sada progovorio o stravičnom iskustvu


100posto
28.06.2018.21:30
Prije 16 godina izgubio se u istoj špilji u kojoj je nestao tajlandski nogometni tim, sada progovorio o stravičnom iskustvu
Reuters

sažeto

Prema njegovim riječima, kako se prisjetio špilja je prepuna brojnih hodnika koji izgledaju poput labirinta, brojnih bočnih kanala, a postojala je i mogućnost da propadne kroz šuplje tlo


100posto
28.06.2018.21:30

Intu Incharoen  koji se prije 16 godina izgubio u špilji na sjeveru Tajlanda, gdje spasitelji još od subote tragaju za grupom dječaka i njihovim trenerom, prisjetio se svog iskustva, rekavši da je čudo da je preživio. 

Incharoen i njegova četiri prijatelja 2002. godine istraživali su pećinu Tham Luang, koju su roditelji generacijama zabranjivali svojoj djeci strahujući da bi se mogli izgubiti u brojnim labirintima. 

"Bio sam toliko izgubljen, nismo mogli pronaći izlaz", ispričao je Intu. Prema njegovim riječima, kako se prisjetio špilja je prepuna brojnih hodnika koji izgledaju poput labirinta, brojnih bočnih kanala, a postojala je i mogućnost da propadne kroz šuplje tlo. 

Incharoen je poručio da su se on i njegovi prijatelji izgubili te ih je uhvatila panika da nikada neće pronaći izlaz. U jednom trenutku čuli su glas jedne žene kako iz susjedne prostorije špilje doziva upomoć i, prateći njezine glasove, pronašli su se i zajedničkim snagama otkrili izlaz. 

"To je bilo čudo", ispričao je. Ta špilja često bude poplavljena tijekom kišne sezone. Tajlandski i međunarodni timovi pokušavaju pronaći 12 nestalih dječaka u dobi od 11 i 15 godina, i njihovog 25-godišnjeg trenera, koji su nestali u subotu nakon treninga.

Njihovi bicikli, ruksaci i tenisice pronađeni su ostavljeni ispred špilje. U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica  uključili i britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka.

Tajland

potraga

spilja

newsletter

Prijavite se na Newsletter