FOTO: Alternativom protiv krvoprolića

Prijatelji životinja organizirali vegansko kolinje i sladokuscima ponudili svoje varijante najrazličitijih kobasica


100posto
16.11.2019.18:00
Prijatelji životinja organizirali vegansko kolinje i sladokuscima ponudili svoje varijante najrazličitijih kobasica
Marko Todorov/CROPIX

sažeto

Ljubitelji životinja već godinama upozoravaju da običaju kolinja nema mjesta u 21. stoljeću 


100posto
16.11.2019.18:00

U subotu oko 11 sati na zagrebačkom Cvijetnom trgu Prijatelji životinja održali su vegansko kolinje kako bi upozorili na golgotu koju svake godine u ovo doba prolaza tisuće hrvatskih svinja koje se ubijaju da bi postali slasne krvavice, čvarci, krmenadle, lungići, šnicle... 

Marko Todorov/CROPIX

Na svom kolinju Prijatelji životinja zainteresiranim su građanima ponudili etičnu alternativu tradicionalno krvavim proizvodima - kobasicama, pogačicama s čvarcima, saljenacima i svinjskoj masti i to bez i jedne zaklane životinje. 

Smrad agonije i smrti

Na njihobom štandu posjetitelji su mogli vidjeti proces izrade veganskih kobasica od pripreme smjese i punjenja u stroju za kobasice do kuhanja i pečenja, a svinje kojima time spašavamo živote moći će gledati žive, na lijepim fotografijama.

Marko Todorov/CROPIX

"Vegansko kolinje ne radi se na blatnim seoskim dvorištima, ne čuju se užasnuti krici svinja iz čijih prerezanih vratova šiklja krv, ne osjeća se smrad njihove agonije i smrti. Ne trebamo se bojati svinjske kuge, salmonele, trihineloze, kao ni kolesterola, zagađenja okoliša i gladi u svijetu. Ostaju nam samo zdrave kobasice i druga jela na koja smo naviknuti, napravljeni u veselju i mirne savjesti prema životinjama, okolišu i drugim ljudima", napisali su na svojim stranicama Prijatelji životinja. 

prijatelji životinja

veganstvo

kobasice

kolinje

newsletter

Prijavite se na Newsletter