Muke popularnog ugostitelja

Prijatelji životinja napali Macolu zbog medvjeda u kavezima, on im poručuje da će im sagraditi hotel s pet zvjezdica


100posto
03.05.2019.10:50
Prijatelji životinja napali Macolu zbog medvjeda u kavezima, on im poručuje da će im sagraditi hotel s pet zvjezdica
Ilustracija/ Ilya Naymushin / REUTERS

sažeto

Željko Orešković Macola morat će povećati svojim ljubimcima nastambu misli li ih zadržati


100posto
03.05.2019.10:50

Prema novom Zakonu o zaštiti životinja određeno je da životinje ne smiju biti u zatočeništvu privatnih osoba, međutim udruga Prijatelji životinja upozorili su na to da se Željko Orešković, vlasnik popularnog restorana Macola u Korenici toga ne pridržava. 

Hotel s pet zvjezdica

"Medvjedi su na frekventnom mjestu, u prostoru ograđenom žicom, uz prašnjavu cestu, izloženi svim vremenskim uvjetima te patnji i stresu zbog neprirodnog okruženja, buke prometa i navale turista, dosade i nedostatka podražaja, što negativno utječe na kvalitetu njihova života i ugrožava njihovo zdravlje. Vidljivi su stereotipno ponašanje i apatija", je medijima Natalija Svrtan iz Prijatelja životinja.

Nikola Vilic/CROPIX

Institucije nadležne za nadzor držanja životinja stoga će početkom svibnja poslati veterinarske stručnjake da procjene drže li le medvjedi u Macoli u adekvatnim uvjetima te kakav im je zdravstveni status. 

Vlasnik medvjeda i popularnog restorana svjestan je zakona te kaže da je podnio zahtjev za otvranjem zoo vrta, a medijima je poručio da će medvjedima ako treba izgraditi hotel s pet zvjezdica. 

Lika

medvjed

Macola

newsletter

Prijavite se na Newsletter