TVRDI DA ŽIVI S 15 FUNTI DNEVNO

Pretresli smo 'londonski Konzum' i Ivica može kupiti pola pileta, kilogram riže i glavicu salate, ali za frizuru ne može skupiti (ni uz najbolju volju)


100posto
24.04.2018.14:05
Pretresli smo 'londonski Konzum' i Ivica može kupiti pola pileta, kilogram riže i glavicu salate, ali za frizuru ne može skupiti (ni uz najbolju volju)
CROPIX

sažeto

Prosječna cijena šišanja u muškim, ali ni najmanje elitnim salonima, je 18 funti, a da ne spominjemo neke luksuznije salone u kojima je cijena u prosjeku 50 funti


100posto
24.04.2018.14:05

Iako je Ivica Todorić svoj privatan život pokušavao što je moguće više skrivati od javnosti neke navike i rituali znani su javnosti. Tako dok je još 'drmao' Hrvatskom svako je jutro dolazio u poznati frizerski salon u Bauerovoj ulici u centru Zagreba. Vozač bi ga dovezao u crnome Mercedesu i ponovno pokupio dok bi Ivica obavio svoj dnevni ritual. Uz brzinsko pranje i frizuru, Todorića djelatnice su u salonu po potrebi ošišale i obrijale. U slučaju da bi se Ivica odlučio samo za pranje i frizuru morao bi platiti 50 kuna, a za puni tretman (pranje, šišanje, frizura i brijanje) cijena je bila 150 kuna.

Danas je situacija bitno drugačija, Ivici frizura više nije postojana kao u zlatna vremena i kako svi znamo nema ga više u Bauerovoj nego u Londonu gdje se svaki dan nakon proglašenja presude mora javiti policiji. 

Iako živi u elitnoj četvrti Londona, po riječima njegove odvjetnice – "nije mu lako". Osnivaču Agrokora blokirano je 64,4 milijuna eura u četiri države, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Kanadi i Švicarskoj, a kako se doznalo boravak u Londonu financira novcem dobivenim od prodaje roditeljske kuće Todorićeve supruge i navodno novcem prijatelja.  Tako sirotome Ivici sutkinja koja je odlučivala o njegovu izručenju, iako je prvotno planirala povisiti jamčevinu, ipak je dala popust te je ona ostala na 100 tisuća eura.

U vrijeme izricanja presude Todorić se tako požalio da jadan nema novaca i kad nema supruge, dnevno troši 15 funti, a kad je supruga s njime, onda možda 50.

"Mi smo skromni, možete doći i vidjeti kako živimo, skromni smo", izjavio je Todorić i kod većine Hrvata izazvao mučninu.

Tako smo iz londonskih izvora malo ispitali koliko košta hrana  u Londonu i što si se sve Ivica može priuštiti za 15 funti dnevno. Tako srednje veliko pile, vjerujemo veći nego onaj iz njegovoj bivšeg supermarketa, košta 2,98 funti. Pola kilograma mljevene govedina 1.69 funti, kilogram riže 1.25 funti, šunka 400g 1.79 funti, 2 litre mljeka 1.09, jaja 10 komada 1.5 funti, a kruh 800g 0.55 funti. Tjestenina pola kilograma 0.45 funti, glavica salate 0.60, ulje litra suncokret 1.05 funti. 

No, zasigurno si Ivica s 15 funti dnevno ne može svaki dan priuštiti frizera. Tako neka prosječna cijena šišanja u muškim, ali ni najmanje elitnim salonima, je 18 funti, a da ne spominjemo neke luksuznije salone u kojima je cijena u prosjeku 50 funti. 

A vidi se to i po novoj Todorićevoj frizuri koja se razlikuje od one prijašnje. Tako se i njegov bivši frizer požalio kako nije zadovoljan s njegovim novim stylingom. 

Iako baš ne vjerujemo da Todorić živi s 15 funti dnevno, ali ako je i tako, i dalje je to puno više novaca koje ima na raspolaganju nego većina Hrvata, koja živi na rubu siromaštva.  

Agrokor

suđenje

Ivica Todorić

newsletter

Prijavite se na Newsletter