Razgovarali smo s majkom Marina Strmote

'Preponosna sam na njega, kao i cijela obitelj. Sretna sam jer vidim da je i Hrvatska uz njega'


Lada Novak Starčević
21.02.2018.16:20
'Preponosna sam na njega, kao i cijela obitelj. Sretna sam jer vidim da je i Hrvatska uz njega'
Cropix

sažeto

Majka Marina rekla nam je da se sa sinom još nije uspjela čuti jer je, vjeruje, u velikoj gužvi


Lada Novak Starčević
21.02.2018.16:20

"Preponosna sam na mog sina, cijela obitelj je ponosna. Sretna sam jer vidim i da je Hrvatska uz njega", rekla nam je Marina Strmota, majka donedavnog državnog tajnika u Ministarstvu demografije, koji je jučer oduševio javnost, a šokirao svoju šeficu, ministricu Murganić, svojim javnim otkazom. Dodala je da se s njim još nije uspjela čuti jer je, vjeruje, nakon svega u velikoj gužvi.

Mama mu živi u Biogradu, a rekla nam je da se inače redovito čuju.

"Sve je to jedan veliki folklor. Nakon godinu i 4 mjeseca u Vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome. Ja kao čovjek mladi, kao čovjek RH, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom", rekao je Marin Strmota u utorak i pobrao ovacije građana.

32-godišnji znanstvenik i demograf se, naime, radije odrekao plaće od 15.771,69 kuna neto, nego da ostane na radnom mjestu iza kojeg ne stoji. Inače, HDZ-ovac živi sa suprugom i dvoje djece u Zaprešiću. Nema prijavljenu imovinu poput stanova, kuća ili umjetnina. Obitelj mu vozi Golfa staroga 10 godina, a na kredite mjesečno izdvajaju nešto više od 3700 kuna.

Strmotin mobitel je nakon naprasne ostavke isključen i nažalost ne možemo doznati kako se osjeća dan nakon svog, po mnogima herojskog poteza. Supruga nam se također javila na mobitel, ali nije željela ništa komentirati. Rekla je da će se on sam oglasiti kad će biti trenutak za to.

otkaz

Marin Strmota

Ministarstvo demografije

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter