kakav apsurd i tragedija

Preminuo je čekajući u redu za posao, a da stvar bude još gora, ove je godine lokalni centar za nezaposlene donio bizarnu odluku


100posto
18.11.2019.18:00
Preminuo je čekajući u redu za posao, a da stvar bude još gora, ove je godine lokalni centar za nezaposlene donio bizarnu odluku
Profimedia

sažeto

Proglasili ga radno sposobnim, a on preminuo čekajući u redu za posao


100posto
18.11.2019.18:00

Rijetko viđena apsurdna i nadasve tragična situacija dogodila se u petak u Južnom Walesu nakon što se muškarac srušio u nesvijest čekajući svoj red u centru za nezaposlene.

Umro čekajući u redu za posao nakon što je proglašen sposobnim za rad

65-godišnjak je u petak ujutro zatečen kako onesviješten leži u čekaonici u kojoj je čekao na zakazani sastanak. Naime, želio je provjeriti koje su mu mogućnosti da dobije financijsku naknadu za tražitelje posla s obzirom na to da je ranije ove godine proglašen sposobnim za rad.

Osoblje centra Llanelli Jobcentre mu je priteklo u pomoć, no nesretni muškarac nije reagirao pa su ga polegnuli na pod. Odmah su počeli s pružanjem prve pomoći i postupkom oživljavanja, a Hitna pomoć bila je na putu. Centar za nezaposlene je evakuiran, a medicinsko osoblje mu, nažalost, više nije moglo pomoći, te im je jedino preostalo da ga proglase mrtvim, prenosi Metro.

'Imao je dijabetes, očito je bio bolestan unatoč potvrdi da može tražiti posao'

Jedan svjedok je rekao:"Nisam ga osobno poznavao, no čovjek koji je sjedio kraj mene mi je rekao da je s njime odrastao. Rekao mi je da je siroti čovjek imao dijabetes i da je proglašen sposobnim za rad ranije ove godine iako je očito bio bolestan. Hitna je došla, no on je nažalost umro pa su mu tijelo iznijeli iz centra, bilo je grozno. Jako smo potreseni, bila je to grozna situacija koja se nije smjela dogoditi. Centar je sada zatvoren".

Glasnogovornik Hitne pomoći je ukratko potvrdio da su u petak dobili poziv an intervenciju, te da su na mjesto događaja uputili tri ekipe. Osoblje centra Llanelli Jobcentre-a je obitelji i prijateljima izrazilo sućut.

smrt

Wales

centar za nezaposlene

newsletter

Prijavite se na Newsletter