CIJENILI SU JE I POLITIČKI RIVALI

Preminula Barbara Bush, druga žena u povijesti koja je bila supruga i majka američkom predsjedniku


Daniel Radman
18.04.2018.09:10
Preminula Barbara Bush, druga žena u povijesti koja je bila supruga i majka američkom predsjedniku
Reuters

sažeto

U braku je sa suprugom provela pune 73 godine, što je najduži brak među američkim predsjedničkim parovima


Daniel Radman
18.04.2018.09:10

Barbara Bush, bivša prva dama SAD-a, preminula je u dobi od 92 godine od posljedica kongestivnog zatajenja srca, priopćila je njezina obitelj.

Barbara je, poslije Abigail Adams, bila druga Amerikanka čiji su suprug i sin prisegnuli za američkog predsjednika.

Reuters

Za razliku od svog supruga, Georga H. W. Busha, pa i sina Georga W. Busha, imala je veliku popularnost u javnosti. Amerikanci će je pamtiti kao izravnu i duhovitu ženu te velikog zagovornika opismenjavanja.

Rođena je 1925. na Manhattanu, za svog supruga udala se 1945. godine, a u braku su proveli pune 73 godine, što je najduži brak među američkim predsjedničkim parovima. Imali su šestero djece.

Reuters

Američki predsjednik Donald Trump putem svog Twittera izrazio je respekt prema bivšoj prvoj dami, ističući kako će biti upamćena po svojoj snažnoj predanosti državi i obitelji, kojima je služila nepogrešivo.

Bill Clinton, politički rival njezinog supruga i sina, poručio je preko Twittera kako je Barbara bila iznimna žena, koja je posjedovala borbenost i milost, pamet i ljepotu. "Pokazala nam je kako izgleda čestit, dinamičan i ispunjen život. Hillary i ja žalimo za njezinim odlaskom". 

Barack Obama Barbaru je pak okarakterizirao kao osobu koja odražava ono najbolje od američkog duha. "Biti će upamćena kako je prenijela američke vrijednosti svojoj djeci, unucima, praunucima i nebrojenim građanima kojima su ona i George bili inspiracija da postanu 'svjetle točke' u služenju drugima, napisao je Obama.

SAD

prva dama

Barbara Bush

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter