FOTO: Poklonio mu je kip sv. Josipa s Isusom

Premijer s obitelji u posjetu kod pape Franje


Valerija Bebek
07.10.2017.12:30
Premijer s obitelji u posjetu kod pape Franje
Reuters

sažeto

Osim s Papom, Andrej Plenković će razgovarati i s Pietrom Parolinom, vatikanskim državnim tajnikom, a posjetit će i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima


Valerija Bebek
07.10.2017.12:30

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u subotu prije podne u audijenciju kod pape Franje sa suprugom i djecom te s izaslanstvom. Kako je objavila hrvatska Vlada, Plenković je papi poklonio brončani kip svetog Josipa s Isusom, djelo akadamskog slikara Stipe Sikirice.

"Papa Franjo je na spomendan svetog Josipa, 19. ožujka 2013., služio prvu svetu misu svog pontifikata, a taj mu je svetac, čije je spominjanje uveo u misni kanon, posebno drag. Prije 330 godina, Hrvatski sabor jednoglasnom je odlukom proglasio sv. Josipa nebeskim zaštitnikom Hrvatskog kraljevstva, odnosno hrv. naroda", rekli su u Vladi.

Osim s Papom, on će razgovarati i s Pietrom Parolinom, vatikanskim državnim tajnikom, a posjetit će i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima, javlja Hina.

Premijer je u Vatikan doputovao u petak, kada se sastao s predstavnicima Hrvata u Italiji u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu, te se neformalno susreo i s talijanskim premijerom Paolom Gentilonijem.

Reuters

Govoreći o posjetu Vatikanu, premijer je rekao mu je čast da je doputovao u posjet Svetoj Stolici, a susret s papom Franjom ocijenio je "jednim od najreferentnijih trenutaka u poslu bilo kojeg predsjednika vlade u smislu međunarodnih aktivnosti".

Plenković se susreo i s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom. "Očekujem od pape Franje da čujem poruke ohrabrenja, da ga, naravno, pozovem u Hrvatsku, da razgovaramo o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca i svim drugim pitanjima koja su važna i bitna za jačanje odnosa između Svete Stolice i Hrvatske", rekao je premijer uoči odlaska u Vatikan piše Jutarnji list.

Reuters

Reuters

Reuters

Reuters

Andrej Plenković

papa Franjo

Vlada RH

Vatikan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter