danasradim.hr

Predstavljena je nova kul platforma za privremeno zapošljavanje, evo zašto će se mnogima svidjeti


100posto
02.02.2018.15:00
Predstavljena je nova kul platforma za privremeno zapošljavanje, evo zašto će se mnogima svidjeti
Istock

sažeto

Radi se platformi na koju se od danas mogu registrirati svi poslodavci koji nude privremeno zaposlenje, kao i privremeni radnici te studenti koji takvo zaposlenje traže ili preferiraju


100posto
02.02.2018.15:00

Vjerojatno ste u svakodnevnom govoru više puta čuli za popularne milenijalce. Međutim, tko su milenijalci? Generacija "Mi" rođena je između 1980. i 2000. godine. Oni su uglavnom socijalno osjetljivi, tolerantni, ekološki osviješteni i informatički pismeni. Ovu skupinu ljudi diljem svijeta odlikuje orijentiranost ka globalnom, kao i  raznovrsnosti te izbor u najširem smislu. Statistike kažu da su bolje obrazovani, više buntovni i manje skloni politici od svojih vršnjaka. Također, istina je da u pravilu ne mogu predugo ostajati na jednome mjesto, a to vrijedi za stanovanje isto koliko i za posao. Generacija je to, dakle, koja na svakom koraku pomiče granice i zapravo živi izvan ili na rubu konvencionalnih okvira i definiranih pravila. Naravno, u svemu tome trebaju i novac, kao i posao.

Tu u priču ulazi novi super kul portal za zapošljavanje – danasradim.hr.

O čemu se radi? To je platforma na kojoj se od danas mogu registrirati svi poslodavci koji nude privremeno zaposlenje, kao i privremeni radnici te studenti koji takvo zaposlenje traže ili preferiraju. Velika je to novost za hrvatsko tržište rada budući da je danasradim.hr prva takva platforma - bazirana na privremenom, kao i sezonskom zapošljavanju. Točno je da postoji niz stranica koje promoviraju trajne poslove i karijere, no što to znači za milenijalce koji streme životu izvan okvira? Nesigurni u vlastiti karijerni izbor i odluke, oni žele isprobavati stvari, višestruko se okušati na raznim mjestima te na kraju odlučiti koji je to smjer u kojemu žele otići.

Oni vole i transparentnost, a upravo nju im nudi nova kul platforma za zapošljavanje. Naime, svaki će privremeni radnik na platformi moći oglasiti svoju listu vještina i poslovnih uspjeha, a poslodavac će imati mogućnost ocjenom verificirati njegove tvrdnje. Jasno, proces je zamišljen recipročno, tako da će i privremeni radnik moći ocijeniti poslodavca nastavno na posao kojega je za njega obavio. Ocjene će biti vidljive svim korisnicima platforme i na taj će način privremeni radnik, kao i poslodavac, imati uvid u poslovnu povijest subjekta, što mora završiti zadovoljstvom na obje strane. Ne sviđa ti se ocjena poslodavca? Zaobiđi ga. Ne sviđaju ti se ocjene privremenog radnika kojemu želiš ponuditi kratkoročni posao? Pronađi u bogatoj bazi nekog drugog, bolje ocijenjenog privremenog radnika.

Platforma danasradim.hr, u čiju se bazu može upisati s današnjim danom, novost je na hrvatskom tržištu rada i stvar koje će, ako je vjerovati relevantnim istraživanjima o poslovnim i inim navikama milenijalaca – eksplodirati.

Vrijedilo bi zato registrirati se na vrijeme i ući u bubanj za privremene poslove dok su još vrući.

posao

karijera

milenijalci

danasradim.hr

zaposlenje

platforma

newsletter

Prijavite se na Newsletter