valjda je imao samo najbolje namjere

Predsjednik se izgubio pa tumarao džunglom sat vremena, spasili ga vojnici


100posto
30.08.2019.18:00
Predsjednik se izgubio pa tumarao džunglom sat vremena, spasili ga vojnici
Getty images

sažeto

'Prošle noći sam imao malu avanturu. Bio sam izgubljen oko sat vremena, ali sam zahvaljujući vojnicima našao put nazad'


100posto
30.08.2019.18:00

Predsjednik Bolivije Evo Morales bio je izgubljen u džungli čitavih sat vremena dok je pratio vatrogasce koji se bore sa šumskim požarima.

"Prošle noći sam imao malu avanturu. Bio sam izgubljen oko sat vremena, ali sam zahvaljujući vojnicima našao put nazad", rekao je Morales novinarima. Televizija Uno objavila je kratku video snimku i kojoj se može čuti Moralesa kako usred noći zapomaže: "Gdje ste, gdje ste?".

Priskočio u pomoć vatrogascima

Vatrogascima je priskočio u pomoć kako bi se što bolje izborili s podivljalom vatrom na području Santa Cruza na istoku zemlje. Vatrena stihija je već uništila 1,2 milijuna hektara šume u Boliviji. 

Naveo je da na istoku zemlje gore 342 požara, što je čak dvostruko više nego dan ranije. Morales je zbog svega na tjedan dana na led stavio svoju kampanju za reizbor i to svega dva mjeseca prije izbora.

Za razliku pod brazilskog kolege, prihvatio je međunarodnu pomoć

Požar je obuhvatio velike površine šuma i savana u blizini granice Bolivije s Paragvajem i Brazilom, a iako im se nudila međunarodna pomoć, vlada predsjednika Moralesa inicijalno ju nije prihvatila, navodeći kako će u borbi koristiti vlastite resurse. Do promjene stava došlo je nakon apela stanovnika i čelnika pokrajine Santa Cruz. 

Za razliku od svog brazilskog kolege Jaira Bolsonara, Morales je pomoć prihvatio unajmivši najveći avion za gašenje požara na svijetu. Radi se o Boeingu 747, također poznatom i kao supertanker koji može ponijeti i do 20 tisuća litara vode . 

požari

Bolivija

Evo Morales

newsletter

Prijavite se na Newsletter