reakcije nakon Milanovićeve kandidature

'Predsjednik s karakterom kao ulošci s krilcima' neki su od urnebesnih komentara. Otkrivamo kakve veze ima cijeđeni sok od naranče sa Zokijem


Mia Peretić
18.06.2019.10:50
'Predsjednik s karakterom kao ulošci s krilcima' neki su od urnebesnih komentara. Otkrivamo kakve veze ima cijeđeni sok od naranče sa Zokijem
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Zoran Milanović se i službeno vratio u hrvatsku politiku, ovoga puta osvojit će nas karakterom?


Mia Peretić
18.06.2019.10:50

Zoran Milanović napokon je prekinuo višemjesečna nagađanja o tome hoće li se ili neće kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske i odgovor je - itekako hoće! Birače vjerojatno namjerava privući svojim karakterom jer upravo to je njegov slogan - 'Predsjednik s karakterom'.

"Želim biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske. Imam veliko političko i životno iskustvo, strast i ljubav služiti Hrvatskoj. Jer Hrvatska treba predsjednika s karakterom, kad imaš karakter imaš i stav", piše na njegovoj službenoj Facebook stranici, na kojoj je, usput rečeno, posljednja objava još iz 2016. godine kada je na izbornoj pobjedi čestitao novom predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću

Naravno, Milanovićev 'karakter' najviše je zaintrigirao cjelokupnu javnost i korisnike društvenih mreža koji su se odmah sjetili još jednog proizvoda s karakterom: soka Juicy i reklame iz 2011. godine. No, za pobjedu na predsjedničkim izborima trebat će pokazati više karaktera nego što ga ima cijeđeni sok od naranče.

Neke je, pak, Milanovićev slogan podsjetio na čitav niz drugih proizvoda...

Zanimljivo je da je Zoran Milanović u kampanju ušao baš s ključnim obilježjem osobnosti, s obzirom na to da su neke crte njegova karaktera bile posebno kritizirane još dok je bio premijer. Podsjetimo samo, tada ga se nerijetko znalo okarakterizirati kao egoista i komunikacijskog agresivca. Nadajmo se samo da baš te osobine neće izaći na površinu u narednom razdoblju.

Screenshot / Twitter

Prije svega, jasno je da Milanović ovim sloganom primarno kritizirao aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar - Kitarović, koju vjerojatno vidi kao najveću konkurenciju. Zanimljivo, svoju je kandidaturu istaknuo u isto vrijeme kada je HDZ slavio 30. obljetnicu svog osnutka. Dok su HDZ-ovci igrali nogomet, Milanović je i sam najavio ulazak u utakmicu.

Možda je Milanoviću na umu Kolinda, no valjalo bi mu u obzir uzeti još jednog potencijalnog, mnogo raspjevanijeg kanidata. S obzirom na to da nas je na pressici otvoreno pozvao da ga sudimo, čini se da mu u podsvjesti možda ipak čuči neki Miroslav Škoro.

Osim karakternih osobina, koje je na površinu svojim sloganom izvukao sam, korisnici društvenih mreža prisjetili su se još nekih stvari po kojima se Milanovića i danas pamti. Primjerice, svojevremeno se pričalo o njegovim radnim navikama.

A ne ide i bez bisera poput legendarnog pada s oklopnog vozila.

Što reći, rukavica je bačena, pred nama je dinamično političko razdoblje.

predsjednički izbori

Zoran Milanović

kandidatura

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter