video: dnevna doza ruskog humora

Predsjednička šala postala viralni hit, Putin pozvao Erdogana u Sibir, a onda su obojica prasnula u smijeh


100posto
18.02.2019.20:00
Predsjednička šala postala viralni hit, Putin pozvao Erdogana u Sibir, a onda su obojica prasnula u smijeh
Reuters

sažeto

Nije Rusija samo Moskva i Soči, ima nešto i u Sibiru


100posto
18.02.2019.20:00

Jedan djelić razgovora između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog turskog kolege Recepa Tayyipa Erdogana postao je viralni hit.

Pozvao ga da na minus 40 bolje upozna Rusiju

Naime, tijekom sastanka u Sočiju Putin je Erdogana pozvao da posjeti Sibir jer će, kako kaže ruski predsjednik, tamo na minus 40 stupnjeva bolje upoznati Rusiju. Nije Rusija samo Moskva i Soči. 

"Nadam se da me nećeš ostaviti tamo?", u šali je rekao Erdogan.

"Kada budete spremni, nazovite me", nasmijao se Putin, a sve je mobitelom zabilježio novinar Dmitrij Smirnov, stalno aktreditiran u Kremlju. 

Na sastanku u Sočiju pozdravili Trumpovu odluku o povlačenju iz Sirije

Podsjetimo, u Sočiju su se 14. veljače susreli predsjednici Rusije, Turske i Irana, a glavna točka razgovora bila je Sirija. Putin je tada pozdravio odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa o povlačenju vojnika iz Sirije, no napomenuo je kako kontrolu nad čitavim sirijskim teritorijem treba vratiti vladi u Damasku.

Erdogan je naglasio kako smatra da povlačenje američkih snaga ne bi trebalo ostaviti slobodan prostor za širenje terorističkih organizacija. Trojica predsjednika potvrdila su privrženost sporazumu iz Astane, koji je prekinuo otvorene sukobe u Siriji.

Putin

Erdogan

sastanak

newsletter

Prijavite se na Newsletter