kad izgubiš živce

Predsjednici nisu odgovarala pitanja pa naživcirana novinaru otela mikrofon. Komentari na društvenim mrežama su sve, već je usporedili s neurotičnim Kanye Westom


Mia Peretić
05.11.2018.16:00
Predsjednici nisu odgovarala pitanja pa naživcirana novinaru otela mikrofon. Komentari na društvenim mrežama su sve, već je usporedili s neurotičnim Kanye Westom
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

Čini se da Kolindu opasno nerviraju pitanja o Marakeškom sporazumu, Globalnom kompaktu o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama


Mia Peretić
05.11.2018.16:00

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ozbiljno je izgubila živce na pitanja novinara Hrvoja Krešića doslovno mu otevši mikrofon iz ruku i pokazala lice koje odudara od njezine pomno koreografirane, uvijek nasmiješene i susretljive rutine. 

Naime, čini se da Kolindu opasno nerviraju pitanja o Marakeškom sporazumu, Globalnom kompaktu o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama, te je najavama o odlasku unatoč, odustala od puta u Marakeš što je iznenadilo i premijera Andreja Plenkovića koji o tome nije imao pojma. 

Predsjednica je napala Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog toga što, kako kaže, nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama. Kaže kako je to dovelo do prijepora u javnosti oko tog dokumenta, a živce je do kraja izgubila odgovarajući na pitanja novinara o razlozima odustajanja od putovanja. 

I sam je novinar Krešić ostao iznenađen predsjedničinom reakcijom. Iako se trudila ostati pristojna, živci su jednostavno odradili svoje.

Komentari na društvenim mrežama nisu propustili popratiti ovaj predsjedničin raspad sustava, pa ju je saborski zastupnik Bojan Glavašević usporedio s neurotičnim američkim reperom Kanye Westom...

I dodao kako je novinar Krešić zapravo imao sreće što je njegov mikrofon završio "samo" u njezinim rukama, a ne i na glavi. S obzirom na munjevitu reakciju predsjednice, i to se lako moglo dogoditi.

Neki su predsjedničino "profesionalno" otimanje mikrofona pripisali umijeću stečenom pjevajući karaoke prilikom susreta s hrvatskom emigracijom.

Ne ide i bez standardnih postova "Jakove izdrži".

A šale idu i na račun kolegija koji je nedavno održan na Pantovčaku, a u današnjem kontekstu sasvim prigodnog imena "Umijeće intervjua". 

Kolinda Grabar Kitarović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter