ako ste se veselili, badava

Predsjednica pomilovala Huanita, no za Jandrokovića legalizacija marihuane i dalje ne dolazi u obzir


100posto
23.02.2019.11:00
Predsjednica pomilovala Huanita, no za Jandrokovića legalizacija marihuane i dalje ne dolazi u obzir
Cropix

sažeto

Trava u medicinske svrhe da, no legalizacija nikako


100posto
23.02.2019.11:00

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je pomilovanje Huanita Luksetića, osuđenog na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje marihuane radi prodaje. Luksetić je tijekom suđenja tvrdio da je marihuanu uzgajao kako bi ublažio simptome multiple skleroze od koje boluje. 

Rješavanje tehnikalija

Huanito sada mora pričekati da se riješe tehničke procedure, no i da kazna stupi na snagu kako bi zahtjev za pomilovanjem mogao biti aktiviran. 

No, za sve koji su se poveselili kako bi se nakon ovog slučaja mogla otvoriti rasprava o legalizaciji marihuane, slijedi razočaranje.

Jandroković kaže da od legalizacije ništa

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković jučer je u Šibeniku jasno dao do znanja kako HDZ-ovcima legalizacija marihuane i dalje ne pada na pamet:

“Treba biti posebno obziran te voditi računa o konzumaciji u medicinske svrhe. Tu treba imati razumijevanja, ali isto tako treba biti jasan kada se govori o tome treba li legalizirati drogu. Za to se ne zalažem.

Tu su dva smjera, a neki sada ovu raspravu o marihuani, kao pomoćnom sredstvu u bolesti, nastoje pretvoriti u raspravu o legalizaciji droge, što ne podržavam”, rekao je Jandroković.

Kolinda Grabar Kitarović

kanabis

Gordan Jandroković

legalizacija

Huanito Luksetić

newsletter

Prijavite se na Newsletter