Foto: Unutar jezivog kulta

Predivna plavuša uvjerila je sljedbenike da je inkarnacija Krista, otimali su djecu, tukli ih, izgladnjivali i davali im LSD


Valerija Bebek
02.06.2019.11:00
Predivna plavuša uvjerila je sljedbenike da je inkarnacija Krista, otimali su djecu, tukli ih, izgladnjivali i davali im LSD
Screenshot Youtube

sažeto

Sekta naziva The Family postojala je nekoliko desetljeća, a operirali su u Australiji 


Valerija Bebek
02.06.2019.11:00

Lijepa plavuša, učiteljica joge Anne Hamilton-Bryne 1961. pojavila se nenajavljena u domu dr. Raynora Johnsona, uglednog psihologa sa Sveučilišta Queens College u Melbourneu. Njih dvoje nisu se ranije poznavali, ali je ona uspjela uvjeriti tog stručnjaka da je duhovno biće koje vidi budućnost.

To je bio začetak jezivog kulta, odnosno religijske sekte koja je potrajala čak tri desetljeća. Anne Hamilton-Bryne ličila je na glumicu Kim Novak, bila je opsjednuta plastičnom kirurgijom, a nekako je uspjela uvjeriti brojne ljude da je upravo ona reinkarnirani Isus Krist, koji se vratio kao žena. To je bila osnova izgradnje njezine sekte poznate kao The Family (obitelj).

Stravični dio priče nisu odrasli, koji su svojevoljno pristupili kultu, nego mnogobrojna djeca koju su on doslovno 'nabavljali'. Neka djeca bila su stara samo nekoliko mjeseci, svoje djetinjstvo proveli su na imanju u vlasništvu sekte property ‘Kai Lama’ na jezeru Eildon, 240 kilometara sjevero-istočno od Melbournea. Ta su djeca godinama zlostavljana.

Ciljala na medicinare i psihičke bolesnike

Većina je posvojena u sektu pomoću lažnih dokumenata, ukradena su iz bolnica odmah po rođenju. Ustanovljeno je da su četvrtina članova Familyja bile medicinske sestre i ostalo medicinsko osoblje. Zapravo, prije nego su upoznali Anne, mnogi članovi kulta bili su sasvim obični profesionalci - odvjetnici, liječnici i moćne političke figure koje je 'smotao' Raynor Johnson.

Thefamilysect.com

Ostatak članova je regrutiran iz privatne psihijatrijske bolnice Newhaven iz Kewa, čiji vlasnik je bio Marion Villimek, ujedno i član kulta. Zavedeni njezinim 'proročanstvom' mnogi sljedbenici dali su joj svoj novac, domove, brakove i djecu, koju je Anne odgajala kao svoju.

U potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta djeca u Familyju odrasla su pod strogim nadzorom članova kulta, poznatima kao "the Aunties" (tetice, tete) koje su ih često izgladnjivale i tukle. Psihološka manipulacija bila je jako intenzivna.
Najprepoznatljivija fotografija Familyja su djeca odjevena u iste uniforme, s istim frizurama i kosom obojenom u platinastu plavu. To je namjerno osmišljen izgled kako bi ih se uvjerilo da su svi braća i sestre.

Thefamilysect.com

Poznato je da su ih i drogirali velikim količinama lijekova poput valiuma, kako bi bili mirni. Spašena djeca, kasnije su otkrila da su ih u dobi od 14 zatvorili u mračnu prostoriju danima i davali im velike doze LSD-a. Žrtve sekte spašene su konačno nakon policijske racije imanja 1987.

Začetnica ove jezive sekte Anne, rođena je 1921. i završila je u staračkom domu pati od demencije tako da nikad neće moći odgovoriti na pitanje: zašto* Zašto je bila toliko okrutna prema ljudima koji su je slijedili, kao ni zašto je (najmanje) 28 djece otela, odgajala kao njezine i drogirala ih.

Thefamilysect.com

Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter