'KREPAJ U MUKAMA, SOTONO, PIŠAT ĆEŠ KRV VAMPIRUŠO'

Poznatu aktivisticu za prava žena divljački napao navodni zaštitar inicijative 'Hod za život'


Sanja Rapaić
18.05.2017.21:15
Poznatu aktivisticu za prava žena divljački napao navodni zaštitar inicijative 'Hod za život'
Dragan Matic/CROPIX

sažeto

'Prijetnja mi je stigla s Facebook profila muškarca koji nije na popisu mojih prijatelja te je vrlo vjerojatno da ga netko obavještava o svemu što pišem na svom profilu'


Sanja Rapaić
18.05.2017.21:15

Nakon intervjua za jedan pop kulturni magazin (Dop magazin) poznata aktivistica za prava žena, Sanja Sarnavka, očito je 'dirnula u osinjak'.

Nakon što je iznijela svoj stav prema Željki Markić, 'Hodu za život' i Bleiburgu, te istaknula kako je odbila dati izjavu Velimiru Bujancu jer ne želi o nasilju razgovarati s nasilnikom, duhovi su se uznemirili, a nepoznati je muškarac čak otišao toliko daleko da joj je otvoreno zaprijetio, zbog čega ga je danas prijavila policiji.

"Teško smo bolesno društvo. Sve dok ne budemo u stanju priznati vlastite zločine, sve dok ne prestanemo nijekati pozitivne stvari koje su učinili oni s kojima se ideološki ne slažemo, sve dok budemo vidjeli samo tuđe greške a ne i vlastite, pomaka neće biti. Sve dok je jednima Bleiburg stratište nevinih a drugima mjesto opravdanog kažnjavanja zlih, sve dok je jednima Jugoslavija tamnica hrvatskog naroda, a drugima najsvjetlija točka povijesti, napretka nema. Sve dok pobjednici ne prestanu sankcionirati poražene, a onda poraženi pobijede pa se osvećuju prethodnim pobjednicima, nema svijetle budućnosti na vidiku, jer dok se javno biju ideološki bojevi, lukavi i spretni u mraku mažnjavaju sve što se maznuti da", izjavila je Sarnavka u intervjuu za Dop magazin.

Kao da je dirnula u osinje gnijezdo

No, burne su reakcije, očito, najviše izazvale njene izjave na račun konzervativnih udruga. Sarnavka je, naime, izjavila kako su udruge U ime obitelji, Vigilare, Ordo Iuris, pipci globalno aktivne hobotnice  "Tradicija, obitelj, vlasništvo" koja nas želi vratiti u daleku prošlost. Istaknula je i kako smatra da su njihove vrijednosti apsolutno neprimjerene stoljeću u kojem živimo.

"Osim što sam sigurna da su licemjeri koji se lažno predstavljaju kao humanisti, gadljiva mi je njihova agresivnost prerušena u čovjekoljublje, zlonamjernost  pod maskom dobrohotnosti. Njih nitko ne priječi da žive na način koji smatraju jedino ispravnim, mogu raditi u svojim malim svemirima što god žele. Ali, njima to nije dovoljno. Oni zahtijevaju da svi žive kao oni, barem javno. U ime svojeg svjetonazora, negirat će prava gay osoba i mijenjati  Ustav, tvrdit  će da štite nerođene, pritom kažnjavajući i progoneći žene, dok im rođena djeca nisu baš važna", izjavila je u intervjuu Sarnavka.

Istaknula je i kako se Hodom za život, pod krinkom borbe za prava nerođenih, zapravo nasrće na prava žena, a pri tom se prešućuje činjenica da svako peto dijete u Hrvatskoj živi ispod razine siromaštva. 

Ubrzo nakon što je javno iznijela svoje stavove, preko Facebooka joj je, uz lavinu uvreda, stigla i otvorena prijetnja.

"Vampirušo stara sotonska. Samo pokušajte napraviti s antifama neku pizdariju opet, pišati ćete krv tjedan dana!"

"Ostavi ti naš Hod za život na miru i brini se tamo za onaj nakaradni pederbal koji ovaj napaćeni narod mora financirati iz svoga džepa, a ne želi, vampirušo stara sotonska. Samo pokušajte napraviti s antifama neku pizdariju opet, pišati ćete krv tjedan dana. Sada imamo 300 zaštitara volontera, a ja sam jedan od njih i ne marim za kosti koje ću lomiti antifama ako pokušaju napasti. Krepaj u mukama sotono! Grizle te buhe cijelu noć!", napisao je navodni zaštitar-volonter Hoda za život.

"Prijetnja mi je stigla s Facebook profila muškarca koji nije na popisu mojih prijatelja te je vrlo vjerojatno da ga netko obavještava o svemu što pišem na svom profilu jer je, nakon što sam javno objavila njegovu prijeteću poruku, ta poruka ekspresno nestala. Srećom, sve sam na vrijeme kopirala te sam ga danas prijavila policiji kojoj se zahvaljujem na promptnoj i ozbiljnoj reakciji", kaže Sanja Sarnavka.

Jeste li se ikada, zbog stavova koje ste iznijeli na Facebooku, našli na meti nasilnika i treba li, po vašem mišljenju, ozbiljno shvaćati i kažnjavati prijetnje primljene putem društvenih mreža? Napišite u komentaru.

Facebook

napad

prijetnja

Sanja Sarnavka

Hod za Život

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter