totalni obrat

Poznati profesor otkriva: 'Rusija i SAD će zaratiti, ali ne na Bliskom istoku. Treći svjetski rat počet će u ovoj državi'


100posto
05.06.2019.18:00
Poznati profesor otkriva: 'Rusija i SAD će zaratiti, ali ne na Bliskom istoku. Treći svjetski rat počet će u ovoj državi'
Stringer / REUTERS

100posto
05.06.2019.18:00

Počasni profesor sa Sveučilišta Kolumbija Robert Legvold otkriva da ako zaista dođe do oružanog sukoba Rusije i Amerike, to se sigurno neće dogoditi u Siriji, nego u Ukrajini. Kako je profesor istaknuo od početka ukrajinske krize 2014. godine počela je era novog Hladnog rata  - zamrznutog konflikta koji se znatno razlikuje od "starog" Hladnog rata između Rusije i Amerike. 

Bliski istok više nije u igri

REUTERS/Ayman al-Sahili

"Postoji velika opasnost od oružanog sukoba, a on bi se mogao dogoditi u Europi, a ne na Bliskom istoku kako mnogi tvrde. I to se ne tiče američke zabrinutosti  da Rusija može preuzeti teritorije od Estonije“, izjavio je profesor. Profesore smatra da ako će doći do eskalacije, "to će biti na granicama Ukrajine, ili će se dogoditi nova kriza, primjerice u Bjelorusiji ili u nekom drugoj regiji između NATO-a i Rusije".

Komplicirana situacija za Rusiju

A kako bi se to zaustavilo, smatra, potrebno je značajno povećati razinu povjerenja između strana. Za Rusiju se situacija pogoršava činjenicom što se ne bavi samo jednom politikom SAD-a prema Rusiji, nego s čak nje tri. 

"Postoji Trump, zatim Kongres gdje je glavni naglasak stavljen na sankcije, a zatim je tu i State Department kao i druga ministarstva. Situacija se poprilično zakomplicirala", objasnio je profesor te vidi da će situacija zbog svega toga dodatno eskalirati. 

Rusija

rat

američki san

sukobi u Parizu

Trump je 100 posto idiot

newsletter

Prijavite se na Newsletter