ZBOG NJEGA ČAK 143 VATROGASCA NA TERENU

Požar u Krilu Jesenicama najvjerojatnije izazvan bengalkom, policija uhitila 29-godišnjaka


HINA
08.09.2017.13:50
Požar u Krilu Jesenicama najvjerojatnije izazvan bengalkom, policija uhitila 29-godišnjaka

sažeto

Požar je buknuo u 20.10 sati iznad stare uljare u Krilu Jesenicama na području obraslom šumom, a u jednom trenutku je čak zaprijetio i obližnjim kućama


HINA
08.09.2017.13:50

Požar koji je u četvrtak navečer buknuo u šumi u Krilu Jesenicama, a u kratkom se vremenu potpomognut jakim jugom proširio do Bajnica i Podstrane, najvjerojatnije je izazvan bengalkom, doznaje se u splitskoj policiji koja je uhitila muškarca kojega dovodi u vezu s tim požarom.

Ana Čepić iz splitsko-dalmatinske policije Hini je potvrdila da je u četvrtak navečer uhićena osoba koju dovode u vezu s tim požarom, a neslužneno je riječ o 29-godišnjaku s područja Omiša koji je požar navodno izazvao bengalkom.

Požar je buknuo u 20.10 sati iznad stare uljare u Krilu Jesenicama na području obraslom šumom, a u jednom trenutku je čak zaprijetio i obližnjim kućama. Vatru su na terenu gasila 143 vatrogasca s 44 vozila sa šireg splitskog, dubrovačkog, šibenskog i zadarskog područja te vojnici.

Zbog požara je bila zatvorena i državna cesta D8. Dio stanovnika ostao je bez struje s obzirom da se morao isključiti dalekovod, a vatra je stavljena pod nadzor zahvaljujući kiši koja je u petak ujutro počela padati na području Krila Jesenica, Bajnica i Podstrane.

Vijest o uhićenju muškarca koji se dovodi u vezu s požarom na svom je twitteru objavio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. "Glede požara koji je izbio u Krilu Jesenice brzom operativom otkrio se počinitelj koji je priveden u postaju", napisao je ministar.

policija

požar

vatrogasci

Krilo Jesenice

bengalka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter