agonija u klaićevoj

Povjerenstvo odlučilo: Samo dvoje od osmero bolesne djece dobit će lijek koji spašava život


Ružica Matić
26.06.2017.16:10
Povjerenstvo odlučilo: Samo dvoje od osmero bolesne djece dobit će lijek koji spašava život
Cropix

sažeto

Ministarstvo zdravstva priopćilo je kako za ostalu bolesnu djecu, njih šestero, stručno povjerenstvo zasad nije moglo donijeti pozitivno mišljenje


Ružica Matić
26.06.2017.16:10

Povjerenstvo Ministarstva zdravstva koje je analiziralo medicinsku dokumentaciju osmero djece koja boluje od visokorizičnog neuroblastoma odlučilo da će zasad samo dvoje djece dobiti lijek. Njih će liječiti u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici. Bolnica će nabaviti potrebni lijek, za što će se osigurati novac.

"Obzirom na trenutno zdravstveno stanje, provedenu opsežnu dijagnostičku obradu i do sada provedeno liječenje te medicinsku indikaciju za primjenu lijeka dinutuksimab beta (zaštićenog imena Dinutuximab beta Apeiron) koju su postavili specijalisti dječje onkologije, danas je Povjerenstvo zaključilo da se kod dvoje djece može započeti liječenje, uz prethodnu informiranost i dobivenu suglasnost roditelja za primjenu lijeka", priopćilo je Ministarstvo zdravstva. 

U priopćenju dodaju kako za ostalu bolesnu djecu, njih šestero, stručno povjerenstvo zasad nije moglo donijeti pozitivno mišljenje jer je u tijeku prethodna terapija, dodatna dijagnostička obrada ili je potrebno radi donošenja odluke o opravdanosti primjene lijeka dinutuksimaba beta zatražiti dodatna mišljenja iz europskih ekspertnih centara koji se bave liječenjem i koji imaju iskustva u primjeni navedenog lijeka u liječenju neuroblastoma kod djece.

lijek

Ministarstvo zdravstva

Klaićeva

neuroblastom

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter