sve veća jagma za radnom snagom

Poslodavci se bacili u potragu: Radnici već sada biraju sezonski posao u turizmu!


Sponzorirani članak
21.01.2019.11:50
Poslodavci se bacili u potragu: Radnici već sada biraju sezonski posao u turizmu!
Ilustracija / Profimedia

sažeto

Na portalu danasradim.hr se već sada mogu pronaći oglasi za posao u turizmu 2019. lanca Bluesun Hotels & Resorts, Jadranka trgovine, Valamar Riviere te mnogih drugih


Sponzorirani članak
21.01.2019.11:50

Iako sezonsko zapošljavanje traje tijekom cijele godine, najveći porast zapošljavanja na sezonskim poslovima bilježi se upravo u ljetnim mjesecima, a to je ujedno i vrijeme kada u Hrvatskoj najviše opada stopa nezaposlenosti. Poslodavci se posljednjih godina suočavaju s problemom pronalaska sezonskih radnika kojih u turizmu nedostaje zabrinjavajuće mnogo te svi ulažu velike napore kako bi osigurali potrebu radnu snagu za turističku sezonu koja je pred nama. 

Najviše se traga za kuharima, konobarima i sobaricama

S obzirom na to da sezonski radnici na svojim radnim mjestima moraju biti već početkom ožujka ili travnja, poslodavci su već krenuli u potragu za potrebnim kadrom. Kao i cijeli turistički sektor, lanac Bluesun Hotels & Resorts svake sezone najviše traga za kuharima, konobarima i sobaricama.

"Otvaranjem novih hotela i unaprjeđenjem usluge u postojećim, otvorila su se nova radna mjesta, a time i sve veća potreba za djelatnicima", kaže Maša Prebeg, direktorica ljudskih potencijala u Bluesun Hotels & Resorts.

Direktorica ljudskih potencijala, Bluesun Hotels & Resorts, naglašava i kako njihove buduće zaposlenike traže prvenstveno na hrvatskom tržištu rada s osobitim naglaskom na krajeve u kojim se nalaze njihovi hoteli u svrhu poticanja rasta i razvoja lokalnih sredina.

Jedan od alata pomoću kojeg poslodavci traže sezonske radnike upravo je i portal danasradim.hr koji je specijaliziran za oglašavanje i pronalazak povremenih, privremenih i sezonskih poslova koji na tržištu posluje od veljače 2018. godine, a trenutno broji više od 35.000 korisnika.

Na portalu danasradim.hr se već sada mogu pronaći oglasi za posao u turizmu 2019. lanca Bluesun Hotels & Resorts, Jadranka trgovine, Valamar Riviere te mnogih drugih. Kako bi privukli sezonske radnike poslodavci ih stimuliraju raznim povlasticama. U Jadranka trgovini smatraju da ulaganje u zaposlenike donosi višestruku korist. Stoga njihovim sezonskim radnicima daju uz novčana primanja koja su iznad prosjeka RH i stimulacije na plaću. Svaki dodatni trud i lojalnost Jadranka trgovina dodatno nagrađuje, a pored toga nudi i mogućnost statusa stalnog sezonca čime se osigurava radno mjesto za iduću godinu.

Najbolji radnik za nagradu dobije 10.000 kuna

Lanac Bluesun Hotels & Resorts je razvio interni sustav nagrađivanja, na način da provode ankete kroz cijelu sezonu u kojima se ocjenjuju sve djelatnosti u hotelima, a najbolje ocijenjeni djelatnici dobivaju svake godine novčanu nagradu u vrijednosti 10.000 kn brutto. Svi njihovi djelatnici dio su sustava obrazovanja i razvoja Bluesun akademije kao i sustava nagrađivanja.

Ilustracija / Profimedia

''Sezonskim djelatnicima van mjesta boravišta dodatno osiguravamo besplatan smještaj i tri obroka dnevno'', kaže Maša Prebeg, direktorica ljudskih potencijala u Bluesun Hotels & Resorts. Prema istraživanju portala danasradim.hr upravo je to jedan od najvažnijih kriterija radnika pri odabiru sezonskog posla s obzirom na to da većina na sezonu dolazi iz drugih mjesta ili županija. To je prepoznala i Jadranka trgovina koja svojim sezonskim zaposlenicima želi omogućiti kvalitetan život dok rade i borave na Lošinju pružajući im smještaj i prehranu.

Saznajte što više o poslodavcu

Kako bi se radnik što kvalitetnije pripremio za sezonski posao potrebno je da na vrijeme krene sa traženjem posla koji će odgovarati njegovim željama i potrebama. U Jadranka trgovini kažu kako mnogi pokleknu pred izazovima sezonskog posla, no oni koji izdrže i pretvore izazove u nešto pozitivno, na kraju budu nagrađeni. Naglašavaju da je najbolje biti iskren i biti svoj, jer zaposlenje mora biti na obostrano zadovoljstvo.
Poželjno je da prije odlaska na sezonski posao radnik sazna što je više moguće informacija o poslodavcu te da se upozna sa iskustvima drugih sezonskih radnika koji su radili taj posao prije njega. Na portalu danasradim.hr radnici će imati mogućnost postavljanja pitanja poslodavcu kako bi im na taj način pomogao u rješavanju svih nedoumica koje imaju te kako bi im iskustvo sezonskog posla u turizmu bilo što bolje i ugodnije.

turizam

sezona

danasradim.hr

sezonski posao

sezonski poslovi

newsletter

Prijavite se na Newsletter