VIDEO: NIJE JOJ TO TREBALO

Posjet izraelskog premijera Ukrajini nije počeo najbolje. Njegova supruga zaredala incidente, a ispalo je i da ne poštuje ukrajinsku tradiciju


100posto
19.08.2019.18:00
Posjet izraelskog premijera Ukrajini nije počeo najbolje. Njegova supruga zaredala incidente, a ispalo je i da ne poštuje ukrajinsku tradiciju
Profimedia

sažeto

Supruga izraelskog premijera nije pojela sol i kruh koji se tradicionalno nude gostima u znak dobrodošlice, već ga je bacila na pod


100posto
19.08.2019.18:00

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je došao u dvodnevni posjet Kijevu koji nije počeo na najbolji način. Prema pisanju ukrajinskih medija, njegova žena Sara Netanyahu napravila je niz incidenata.

Naime, gospođa Netanyahu prvo se naljutila jer je pomislila da je kapetan leta nije pozdravio dok se na razglasu obraćao putnicima te je ustala sa svog mjesta i uputila se u njegovu kabinu.

Profimedia

Kako joj zbog propisa nije bilo dopušteno da uđe u kabinu, to ju je dodatno razljutilo. Sve je završilo tako što je kapetan ponovno pozdravio bračni par Netanyahu i to 45 minuta prije slijetanja u Kijev. Kapetan je kazao da je Netanyahue pozdravio i prilikom ukrcavanja, ali da premijerova žena očito nije čula taj pozdrav.

Bacila komad kruha koji joj je ponuđen u znak dobrodošlice

Problemi su se nastavili i nakon što su sletjeli u Kijev. Na aerodromu su ih čekale tri djevojke u narodnim ukrajinskim nošnjama sa soli i kruhom koji se tradicionalno nude gostima u znak dobrodošlice.

Benjamin Netanyahu umočio je kruh u sol i pojeo ga, dok je njegova žena uzela komad kruha i bacila ga na pod. Snimka tog događaja pojavila se na društvenim mrežama, a korisnici su je u komentarima izvrijeđali i napisali kako premijerova supruga ne poštuje tradiciju.

Prije tjedan dana optužena za pronevjeru novca

Incidenti supruge premijera Netanyahua dogodili su se tjedan dana nakon što je optužena za pronevjeru i zlouporabu povjerenja jer je za gotovo 85.000 eura naručivala gotova jela na trošak poreznih obveznika tvrdeći da u premijerovoj službenoj rezidenciji nema kuhara, a to nije bilo točno.

Prvotno optužena u lipnju 2018. za pronevjeru i za zlouporabu povjerenja, Sara Netanyahu se nagodila sa sudom, no na kraju je proglašena krivom jer je svjesno iskoristila tuđu pogrešku te je osuđena samo na novčanu kaznu i mora nadoknaditi pričinjenu štetu. Kažnjena je s 2.500 eura, a državi mora vratiti 11.000 eura.

Ukrajina

Izrael

posjet

Benjamin Netanyahu

Sara Netanyahu

newsletter

Prijavite se na Newsletter