sramotan incident

Poručnica pretučena jer je 'imala kratku kosu', reagirao i britanski veleposlanik u BiH


Mia Peretić
07.07.2019.20:00
Poručnica pretučena jer je 'imala kratku kosu', reagirao i britanski veleposlanik u BiH
Screenshot / Facebook

sažeto

Sramotno je i objašnjenje policije koja kaže da je napad možda izazvala sama i to zbog kose i odjeće


Mia Peretić
07.07.2019.20:00

Dajana Dangubić, pripadnica Oružanih snaga BiH i prva žena koja rukovodi tenkom, fizički je napadnuta u petak u Banja Luci. Tim povodom novinar Dragan Bursać oglasio se na društvenim mrežama.

Policija kaže da je možda okidač za napad to što se tako obukla i što ima kratku kosu

“Žena koja je sinoć brutalno napadnuta jer 'nosi kratku kosu'?! Napadnuta je u Banjaluci, prijestonici nasilja, homofobije i ksenofobije. Sramotno objašnjenje policije – možda je okidač za napad to što se tako obukla i što ima kratku kosu?! Dajana kaže da je više bolio sraman razgovor sa policijom, nego udarci koje je dobila.

Dajana je nešto najbolje u mojoj zemlji, a šljam koji joj je prijetio i napao je, vuče moju zemlju na dno. Podrška za Dajanu, napadači se moraju pronaći, a mi svi zajedno prst na čelo-zašto pojedinim od nas smetaju najbolji od nas??? Dajana, ti si naš ponos", napisao je Bursać.

Super žena Dajana Dangubić

Dangubić je poznata i kao žena koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru. Bavila se i dizanjem tegova. Zagovornica je prava žena, ali i lice kampanje da se žene uključuju u Oružane snage BiH, piše portal cazin.ba.

Na čitavu je situaciju reagirao i veleposlanik Velike Britanije u BiH Matt Field koji je na Twitteru napisao kako je 'šokiran vijestima o napadu na potporučnicu Dajanu Dangubić'.

"Ona je izvrsna ambasadorica ove zemlje. Mi smo sa njom i uz nju", piše veleposlanik.

napad

vojska

Bosna i Hercegovina

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter