JEDAN MRTAV, DRUGI PIJAN

Pop u Smederevu postao hit: Tamo je služio po kazni, a već je jednom ležao mrtav pijan uz lijes i to na sprovodu djeteta!


Tomislav Kukec
15.03.2018.11:20
Pop u Smederevu postao hit: Tamo je služio po kazni, a već je jednom ležao mrtav pijan uz lijes i to na sprovodu djeteta!
Telegraf / Facebook

sažeto

Pravoslavnog svećenika natovarili su na traktorsku prikolicu, a obred je jedva uspio održati pridržavajući se za nadgrobni spomenik


Tomislav Kukec
15.03.2018.11:20

I svećenici su, naravno, samo ljudi, no fotografija koja je ovih dana objavljena iz Smedereva ipak je malo previše. Na njoj se tako vidi pogrebna povroka u kojoj traktor vuče prikolicu s lijesom pokojnika.

No, na prikolicu su 'natovarili' i pravoslavnog svećenika Nenada koji se toliko napio prije sprovoda da nije mogao ni hodati. Onesviještenog popa tako su doslovce doteglili na groblje gdje je, kako pišu srpski mediji, uz pomoć mještana jedva uspio održati obred. Navodno se, da bi ostao na nogama, morao držati za spomenik drugog pokojnika. 

Telegraf / Facebook

Sve se događalo, javlja Telegraf, u selu Drugovac kod Smedereva prije nekoliko dana, u nedjelju, a urnebesna fotografija pijanog svećenika brzo se proširila internetom putem društvenih mreža. 

Ide u mirovinu

- Pop je bio toliko pijan da je posrtao, i padao po putu do groblja, pa su morali da ga ubace u prikolicu. Usput je pop izgubio kandilo, ali ipak je pokušao održati obred, pridržavajući se za spomenik pokojnika. Sa sahrane su ga kući dovezli kombijem - rekao je Drako P. za Telegraf. Upravo on je fotografiju sa svećenikom postavio na društvene mreže.

Mještani su ispričali kako popu Nenadu ovo nije prvi put da se tako ponaša. Dapače, dosad su se, kažu, smijali ali sad im je već lagano dosta svega. Tako je svećenik prije dvije godine čak i otjeran sa sprovoda. Naime, jednu je obitelj zadesila strašna tragedija te im je preminulo dvogodišnje dijete, a svećenik je bio toliko alkoholiziran i toliko se nedolično ponašao da ga je obitelj otjerala s groblja. U pet godina službe svećenika su pijanog izbacivali iz kuća, sa raznih proslava...

Uskoro će sve to valjda prestati jer svećenik, javlja Telegraf, za mjeec dana ide u mirovinu, a u selu Drugovac ionako je bio po kazni jer se i tijekom ranije službe u Kolanima "iskazao". 

'Nisam bio pijan'

U međuvremenu, ekipa beogradskog tabloida Kurir otišla je u Drugovac gdje su pronašli popa koji je postao internetska zvijezda. Njegovo objašnjenje slučaja je da je on zapravo bio tijerzan, a zalegao je na prikolicu jer je imao napad astme!

"Nisam bio pijan, a nisam ni zaspao, uhvatila me je muka, imam astmu i nisam poneo pumpicu, da sam poneo pumpicu ne bi se dogodilo", rekao je novinarima svećenik Nenad Obradović. 

Kako kaže, mještani ga sada bolje primaju posle ove fotografije i ne boji se da će ga isključiti iz parohije. No, na pitanje novinarke Kurira voli li katkad malo popiti, svećenik kaže da voli, pa dodaje da i "jagnjetinu rado pojede". 

Srbija

alkohol

svećenik

sprovod

Smederevo

pop

pijani svećenik

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter