emotivni detalj iz privatnog života

Političarka objavila jedinu fotografiju s ocem: 'Poslije toga više me nije htio vidjeti. Ostala je samo fotografija s njegovom rukom kao dokaz da je postojao'


Mia Peretić
27.08.2019.12:00
Političarka objavila jedinu fotografiju s ocem: 'Poslije toga više me nije htio vidjeti. Ostala je samo fotografija s njegovom rukom kao dokaz da je postojao'
Davor Pongracic / CROPIX

sažeto

Kraj kolovoza posebno je bolan za našu bivšu premijerku


Mia Peretić
27.08.2019.12:00

Bivša premijerka Jadranka Kosor na svom je Twitter profilu objavila vrlo emotivan status s detaljem iz privatnog života o kojem inače baš i ne govori mnogo.

'Kraj kolovoza je zauvijek uspomena na rastanke'

Politička se komentatorica prisjetila trenutka iz ranog djetinjstva koji je jedna od rijetkih uspomena na pokojnog oca Mirka koji ju, nakon rastanka od supruge Zorice, više nije želio vidjeti. 

"Nekoć davno, u ovo doba, otac me pridržavao među cvijećem. Poslije toga više me nije htio vidjeti. Ostala je samo fotografija s njegovom rukom kao dokaz da je postojao. Kraj kolovoza zato je zauvijek uspomena na rastanke", napisala je Kosor.

Nisu bili u kontaktu više od 55 godina

Iako nerado govori o svom privatnom životu, s vremenom se saznalo kako su se njezini roditelji, Zorica i Mirko, rastali dok je još bila dijete, te da s ocem nije bila u kontaktu više od 55 godina. On je s drugom suprugom Verom živio u Čakovcu, gdje je do umirovljenja i radio. Bivša premijerka nije bila u kontaktu ni s polubratom Ninoslavom. Navodno su se susreli samo jednom na kavi u Zagrebu. 

Goran Mehkek / CROPIX

Ipak mu došla na sprovod

Iako se nisu viđali ni čuli, Jadranka Kosor je 2013. godine došla na njegov posljednji ispraćaj na gradsko groblje u Čakovcu. Miro Kosor je u 86. godini preminuo nakon kratke i teške bolesti, a bivša je političarka tada samo kratko zahvalila na izrazima sućuti.

'Ostavlja to neku prazninu'

Brojni su joj tviteraši izrazili podršku, odnosno žaljenje zbog te teške životne priče, a s obzirom na njezin odgovor, očito je kako ju je očevo napuštanje obilježilo za čitav život.

"Da, hvala, tako je. Ali; ostavlja to neku prazninu. Koja se nikada i ničim ne popunjava. Naravno, možda je sve to individualno. Mene je dugo i snažno boljelo", iskrena je Kosor.

obitelj

politika

twitter

otac

Jadranka Kosor

napuštanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter