Video: Megazvijezda u Grčkoj

Političara dočekalo mnoštvo, grlile ga žene, htjeli selfije, on poručio: 'Srbi ljetujte tamo gdje vas žele'


100posto
28.08.2019.12:00
Političara dočekalo mnoštvo, grlile ga žene, htjeli selfije, on poručio: 'Srbi ljetujte tamo gdje vas žele'
Youtube screenshot

sažeto

Ivica Dačić stigao je privatno u Grčku i tamo održao skup na kojem se i pjevalo i pozivalo na bojkot nekih turističkih destinacija


100posto
28.08.2019.12:00

Prvi potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić prisustvovao je zatvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji, gradu na obali Grčke. Tom je prilikom poručio građanima Srbije da ljetuju "tamo gdje ih vole", a Grčkoj zahvalio na tome što razumije probleme Srbije i što ne priznaje Kosovo.

U Paraliu je došao privatno, na poziv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, a u svom obraćanju pred velikim brojem turista i gostiju iz Srbije i Grčke rekao je da Srbi u Grčkoj nisu u stranoj zemlji, već u zemlji koja ih, pored Rusije, najviše voli.

"Vi ste u zemlji u kojoj se nalaze dvije velike srpske svetinje, Hilandar koji je izgradio Stefan Nemanja i 'Plava grobnica', groblje na Krfu, gdje počivanju heroji Srbije kojima je Grčka pružila utočište. Mi razvijamo dobre odnose između naše zemlje i bratske Grčke", rekao je sinoć Dačić.

Srbe tuku jer navijaju za 'Zvezdu'

Osim hvalospjeva bratskoj Grčkoj, pozvao je građane svoje zemlje da ne ostavljaju novac tamo gdje ih mrze i gdje ih tuku samo zato što navijaju za 'Crvenu zvezdu'.

"Navijajte večeras za Zvezdu, ovdje u Grčkoj nitko vas neće dirati. U zemljama koje bi trebalo da nam budu 'bratskije' od Grčke, pišu kaznene prijave ako se pjeva 'Tamo daleko', ovdje će večeras igrati kolo i nitko vas neće dirati", naveo je Dačić, nakon čega su prisutni, uz aplauz i ovacije, zapjevali "Tamo daleko".

Dačić je rekao i da Grčka razumije probleme Srbije te je naglasio da ta zemlja nije priznala samoproglašenu neovisnost Kosova.

Srbija

turizam

Grčka

Ivica Dačić

newsletter

Prijavite se na Newsletter