Palma na Facebooku

Političar kojem 'samo Beethoven i Chopin nisu svirali, jer je bio mali' ne želi Anu Brnabić za premijerku Srbije


Sanja Rapaić
16.06.2017.21:30
Političar kojem 'samo Beethoven i Chopin nisu svirali, jer je bio mali' ne želi Anu Brnabić za premijerku Srbije
Facebook

sažeto

'Ana Brnabić nije moj premijer', napisao je, kratko i jasno na svom službenom Facebook profilu


Sanja Rapaić
16.06.2017.21:30

I dok velika većina u vladajućoj koaliciji Srbije smatra da je prijedlog da Ane Brnabić bude premijerka "duboko promišljen, državnički i politički odgovoran potez“, s tim se ne slaže predsjednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, kontroverzni, bivši gradonačelnik Jagodine koji je u fokus javnosti došao po nizu bizarnih izjava. Nakon što je provalio da mu još samo Beethoven i Chopin nisu svirali i pjevali, jer je tada bio mali, obznanio da je Srbija izašla na more i da će Jagodina biti domaćin Olimpijskih igara, Palma je sada zaključio da Ana Brnabić nije njegov premijer!

"Ana Brnabić nije moj premijer“, napisao je, kratko i jasno, Palma na svojoj Facebook stranici. Prema pisanju srbijanskih medija, Marković je već ranije istaknuo kako stranka čiji je predsjednik neće podržati premijera i Vladu na čijem je čelu osoba koja nije domaćin, nema djece, niti međunarodnu popularnost i kontakte.

Njegova najnovija objava na društvenoj mreži preko noći je prikupila preko 6000 likeova te pokrenula lavinu komentara. Palmini fanovi su, iz svog raspoloživog oružja, sasuli paljbu po Vučiću, Ani Brnabić, gay populaciji, Europskoj uniji….

Srbiju su nazvali gay državom, a neki su čak zaključili i da im je zemlja ucijenjena. Spominjalo se da se Patrijarh Pavle prevrće u grobu, te da je sada za očekivati da će, "šlag na tortu“, biti legalizacija istospolnih brakova te imenovanje pjevačice Marije Šerifović za ministricom kulture.
Evo nekih od burnih komentara koje su susjedi napisali ispod Markovićeve objave da Ana Brnabić nije njegov premijer:

"Nitko nema sto Srbin imade, Hrvaticu predsjednika vlade!“, sarkastičan je komentar Nedje M.

Isidora I. R. podsjetila je Palmu na njegove riječi protesta protiv Parade ponosa: "G-dine Palma, održite riječ!!! Pre par godina ste oštro protestirali protiv održavanja "Parade ponosa", ovim riječima: "Kako srpski domaćin, evo ja, da objasnim malim unucima 'zašto se ljube dvije tete, dva čike...'!“

Ljubiša R. pozvao je kontroverznog političara da spriječi dolazak gay osobe na čelo Vlade : "Pa jeli bre Palma dali je moguće da na čelu Srpske vlade bude lezbijka, koja ne želi da ima porodicu jer ne voli muškarce da bi s njime izrodila djecu i svojoj deci ostavila zdravo društvo i modernu državu. Pa mogu slobodno da kažem tko nema obitelj njega ništa ne interesira osim da sebe zadovolji, spriječi to Palma ti imaš moć podržat će te zdravo društvo.“

Na izbor Ane Brnabić reagirala je i zajednica Žene u šarenom, koja, kako navode na svojoj stranici, "doprinosi širenju dobrih i razumnih ideja“ te "iscjeljuje od Heterofobija“. - "Šalu i seksualnu orijentaciju na stranu, ali nekakav aktivizam tog homo sapiensa u prozapadnim nevladinim organizacijama je daleko od kvaliteta za premijersku poziciju. Srbija je ucijenjena“, smatraju Žene u šarenom.

Siniša J. je pak ironično zaključio: "Pa i nije premijer premijerka je, ženskog roda, sad će ministar kulture da bude Marija Šerifović. E, Vučiču jebala te Europska unija, svi bježe iz nje a ti je juriš, još samo da legaliziraš istospolne brakove i da se Patrijarh Pavle prevrće u grobu.“

U ironičnom, homofobnom tonu nastavio je i Aleksandar S. "Sad sam se zbunio!!!??? Je li ona sad prva dama ili je njena ljubavnica prva dama a ona druga dama ili zajedno s "predsjednikom- božanskim bićem" i njegovom ženom sad ćemo imati četiri dame na prijemima i koktelima? Opa! Gužva u ženskom (damskom) WC-u...“

Jedan od komentatora, skriven iza pseudonima Lionel Mesi, na gomilu je homofobnih komentara nabacio nesanu šalu "Što vas briga kad hoćete da je otjerate pokažete joj kitu ima da pobjegne od straha!“

Palma ima zavidnu kolekciju bizarnih izjava, a jedna od "najbisernijih“ je zasigurno ona da mu samo Beethoven i Chopin nisu svirali i pjevali jer je tada bio mali.

Bivši gradonačelnik Jagodine u fokus javnosti došao je zbog svojih krajnje bizarnih izjava, među kojima je i ona da se najviša zgrada Europe nalazi se u Dubaiju.

"Samo da vam kažem, meni nije svirao i pjevao jedino Beethoven i Chopin, jer sam tada bio mali", rekao je novinarima Palma. Nakon što je 2006. u Jagodini otvorio Zoološki vrt, svečano je izjavio da su on i Jagodina spremni za ulazak u EU, a građanima je poručio i da se Olimpijske igre bez problema mogu održati u njihovom gradu, najavivši da će se to vjerojatno uskoro i dogoditi.

Prije devet godina u Jagodini je otvorio i Muzej voštanih figura u kojem je, od 2012. postavljena i figura Novaka Đokovića, no ona, po pisanju medija, ni najmanje ne podsjeća na Noleta. No, to ionako nije važno jer je Srbija 2013. konačno „izašla na more“, kako je zaključio Palma, nakon što mu je gradonačelnik jednog grčkog grada poklonio dva hektara zemlje uz more.

Palma o gay populaciji : "Ako se vodi ljubav tamo gdje Bog nije rek'o, onda nešto nije u redu, niti s onim koji je odozgo, niti s onim tko je odozdo“, izjavio je Palma pojašnjavajući kako je biti gay bolest te istaknuvši kako on nema gej prijatelje.

Evo još nekih od bisera gradonačelnika Jagodine:

Srbija

Ana Brnabić

Dragan Marković Palma

premijerka Srbije

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter