žao nam je, nema više

Policija uhitila albanske dilere pa im pročešljala mobitele. Svi koji su naručili drogu dobili su zanimljivo upozorenje


Daniel Radman
13.10.2019.15:00
Policija uhitila albanske dilere pa im pročešljala mobitele. Svi koji su naručili drogu dobili su zanimljivo upozorenje
Profimedia

sažeto

Policajci su objasnili kupcima kokaina da su njihovi dileri uhićeni, a uz obavijest im je stigla preporuka za odvikavanje od droga


Daniel Radman
13.10.2019.15:00

Ovog ljeta londonska policija pohvalila se solidnim ulovom, palo je 12 dilera, a s njima je zaplijenjeno i 1,2 kilograma kokaina. Inače, droga je procijenjena na nešto manje od 150.000 funti, dok su uhićeni pripadnici zloglasne albanske mafije.

Osim droge, pronađeni su i i lažni dokumenti te 20.000 funti u gotovini.

Svakom klijentu SMS

No, najzanimljivija stvar u cijeloj priči otkrila se tek sada. Radi se o tome da je policija provjerila i mobitele uhićenih. Naravno, u policiji su pročešljali tko ih je sve zvao, a otočki mediji govore o nekih 2.000 klijenata. Uostalom, znali su s kim imaju posla jer su uhićeni Albanci opskrbljivali kokainom novu londonsku elitu, ljude koji rade u londonskom financijskom centru.

Njima je tako poslan SMS zanimljivog sadržaja. Objasnili su im da su njihovi dileri uhićeni, a uz obavijest im je stigla uputa za pomoć. Naravno, nije se radilo o alternativnim načinima nabave kokaina, već preporukama za odvikavanje od droga.

Većina je kliknula na poveznicu

I čini se da je upalilo, barem donekle. Naime, u SMS je policija stavila i poveznicu na stranicu sa savjetima za skidanje, a ona je 'kliknuta' 1852 puta.

Voditelj istrage koje je dovela do uhićenja, detektiv Lee Johnson, imao je razumijevanja za te ljude. Kaže, nisu bili ni svjesni da su kupovinom kokaina financirali daleko ozbiljniji kriminal od samog raspačavanja droge.

policija

albanska mafija

SMS

odvikavanje

klijenti

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter