'ZA SVE SU KRIVI VANZEMALJCI'

Policija je mislila da se radi o običnom ubojstvu, no nakon daljnje istrage nisu mogli vjerovati o čemu se zapravo radi


100posto
23.06.2019.20:00
Policija je mislila da se radi o običnom ubojstvu, no nakon daljnje istrage nisu mogli vjerovati o čemu se zapravo radi
Profimedia

sažeto

Amerikanka Barbara Rogers tvrdi kako je do ubojstva njenog dečka došlo zbog sekte kojoj su pripadali


100posto
23.06.2019.20:00

Amerikanka Barbara Rogers, članica sekte koja vjeruje da reptili vanzemaljci vladaju Zemljom, osuđena je početkom tjedna na 15 do 40 godina zatvora zbog ubojstva dečka. Kada je Rogers pozvala policiju iz svoje kuće 14. srpnja 2017., kazala je kako njen dečko ima pištolj.

"Rekao mi je da ga držim i povučem obarač. Mrtav je", kazala je Rogers operateru s kojim je razgovarala. Kada je policija stigla na mjesto događaja pronašla je beživotno tijelo Stevena Minea i ustanovila da je na njega ispaljen hitac iz blizine.

Policija je uhitila Rogers i optužila je za ubojstvo, a daljnjom istragom otkriveno je da se ne radi o običnom ubojstvu, već da iza svega stoji prilično bizarna priča povezana sa sektom.

"Sluga, prorok i glasnik najvišeg Boga"

Naime, Rogers je tijekom suđenja tvrdila da su se ona i Steven posvađali s vođom sekte Sherry Shriner koja propovijeda o teorijama zavjere, apokaliptičnim interpretacijama Biblije te upozorava na vanzemaljce reptile koji žive među ljudima. Rogers je na suđenju kazala da joj je uznemireni Mineo stavio pištolj u ruke i povukao obarač te da nije znala da je pištolj napunjen.

Shriner je ranije odbacila tvrdnje da vodi sektu, no na svojoj internetskoj stranici navodila je da je "sluga, prorok i glasnik najvišeg Boga". Ona, naime, vjeruje da je novi svjetski poredak prijetnja čovječanstvu te da se radi o zavjeri koju su stvorili vanzemaljci i druga zla bića.

Mineo je, navodno, ušao u sektu počekom 2000-tih, a čini se kako je njegova djevojka bila veliki problem za Shriner koja je vjerovala da je Rogers "vampirski reptilski supervojnik". Rogers je jednom prilikom na Facebooku napisala da žudi za crvenim mesom i da obožava tartarski biftek, a Shriner je vjerovala da je crveno meso znak da je neka osoba reptil.

"Nisam imala kontrolu nad situacijom"

Shriner je tvrdila da Rogers ima vampirskog demona u sebi te je upozorila Minea da je njegova djevojka očito opsjednuta. Rogers je na suđenju kazala kako je Mineo počeo vjerovati da je zapravo Shriner reptil maskiran u ljudsko biće.

Kobne večeri kada se dogodilo ubojstvo Rogers i Mineo bili su u baru do dva ujutro, a nakon što su se vratili kući predložio joj je da odu u šumu kako bi pucali iz njegovog pištolja. Nakon toga, on je prislonio pištolj na čelo, zgrabio Rogers za ruke i natjerao je da povuče obarač.

Ipak, policija ne smatra kako se radi o nesretnom slučaju iako je Rogers početkom tjedna na izricanju kazne ponovila da je Mineo odgovoran za svoju smrt. "Nisam imala kontrolu nad situacijom", kazala je Rogers tužiteljstvu.

ubojstvo

sekta

newsletter

Prijavite se na Newsletter