predlažemo i akciju: ako voziš, provjeri vozačku

Policija danas kontrolira vozače rade li jedan prometni prekršaj. Ministri vi se ne brinite, važno je samo da uz sebe imate stranačku iskaznicu


100posto
12.03.2019.11:50
Policija danas kontrolira vozače rade li jedan prometni prekršaj. Ministri vi se ne brinite, važno je samo da uz sebe imate stranačku iskaznicu
CROPIX

sažeto

 Ako se nešto i dogodi, tata Plenković će već nama objasniti da je sve pod kontrolom


100posto
12.03.2019.11:50

Danas u razdoblju od 10 do 14 sati policija na području cijele Hrvatske kontrolira vozače koriste li oni žmigavce. Kako je policija objavila u svojom priopćenju neuključivanje pokazivača smjera u vožnji prekršaj kojim se ugrožavaju sudionici u prometu.

"Neuključivanje pokazivača smjera je prekršaj propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Takvim prekršajem vozači mogu ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji voze iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova. Uz navedeno, neuključivanje pokazivača smjera, iritira druge sudionike i prilikom radnji vozilom u prometu može dovesti i do teških prometnih nesreća", ističe policija.

Ako voziš, provjeri vrijedi li ti vozačka dozvola

Nikola Vilic / CROPIX

Lijepo od policije da ovom preventivno – represivnom akcijom želi skrenuti pozornost i na ovaj prekršaj. Nadamo se da će u skorije vrijeme organizirati i akciju Ako voziš, provjeri vrijedi li ti vozačka dozvola. Nadamo se da će do tada ministrica Gabrijela Žalac napraviti novu vozačku dozvolu ili da bar ovih dana bez važeće vozačke ne vozi automobil. Nekako joj jučer nije baš bilo jasno da uz sebe imati vozačku dozvolu koja ne vrijedi je isto kao i nemati je. Naime, njezina rečenica imala sam vozačku, ali je ona istekla 2016. puno govori o shvaćanju zakona i propisa. Stoga ministrice ponavljamo gradivo - vozačka ne vrijedi, ako je istekla. 

A, što se tiče današnje akcije a i ove koju smo predložili, ni ministrica Žalac kao ni drugi ministri ne trebaju se previše bojati, važno je da ponesu samo stranačku iskaznicu i sve je biti ok. Ako se nešto i dogodi, tata Plenković će već nama objasniti da je sve pod kontrolom.  

policija

promet

žalac

newsletter

Prijavite se na Newsletter