recite im što ih ide

Pokrenuta stranica na kojoj možete ocjenjivati gradonačelnike, župane i ostale uhljebe. Ocjene im zasad nisu najbolje


Tomislav Kukec
29.09.2018.18:00
Pokrenuta stranica na kojoj možete ocjenjivati gradonačelnike, župane i ostale uhljebe. Ocjene im zasad nisu najbolje
Cropix

sažeto

Dubrovačka udruga Prospectus pokrenula je web stranicu pomoću koje možete ocijeniti rad državnih dužnosnika i službenika


Tomislav Kukec
29.09.2018.18:00

Imate prigovor na svog načelnika, gradonačelnika ili župana? Ili ste se, možda, susreli s ljubaznim državnim činovnikom koji vam je u rekordnom roku riješio problem? 

Umjesto da, kao do sada, o tome raspravljate s prijateljima u kafiću, sada to možete podijeliti sa svijetom pomoću web stranice ocijenime.hr, koju je pokrenula dubrovačka udruga Prospectus. 

Stranica je, kažu njeni osnivači, namijenjena ocjenjivanju rada dužnosnika, državnih i lokalnih službenika i svih onih čiji se rad financira sredstvima poreznih obveznika.

'Njihove usluge skupo plaćate'

"Želimo omogućiti građanima da svaki put kada vas službenik ostavi da čekate pred vratima dok on igra pasijans ili obavlja privatne pozive, svaki put kada vas vrati sa šaltera jer morate imati „još jedan papir“ koji vam iako ste bili tri puta prije, nije nitko spomenuo, svaki put kada je netko neljubazan, neprofesionalan, nekorektan prema vama, kada vas tjera da se osjećate kao „mali miš“ iako tu javnu uslugu skupo plaćate novcem koji dajete u proračun, kada sumnjate na mito i korupciju, kad se osjećate poniženi i obespravljeni, žalimo vam omogućiti da na ovoj web stranici izrazite pritužbu i primjedbu i ocijenite rad toga službenika.

Jednako nam je važno da i u svim onim slučajevima kada ste zadovoljni uslugom koja vam je pružena, pohvalite tog službenika kako bi učinili vidljivim one koji unatoč i usprkos sustavu koji je pogrešno postavljen, marljivo rade svoj posao, ali ne mogu napredovati niti dobiti zasluženo mjesto jer se uvijek netko „podobniji“ uspije pogurati. Mi tim i takvim službenicima ne možemo pomoći, ali im barem možemo zahvaliti na taj način i učiniti njihov doprinos vidljivim", stoji u opisu stranice OcijeniMe.

Pa iako je tek pokrenuta, građani su već počeli ocjenjivati dužnosnike. Zasad najlošije stoji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, no ni drugi nisu pošteđeni kritika. A ima i vrlo dobrih recenzija šalterskih službenika koji su, barem tako kažu korisnici, bili ljubazni i susretljivi. 

 

uhljebi

demokracija

državni dužnosnici

ocijenime.hr

Prospectus

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter