video: prva snimka nesreće u Budimpešti

Navodno to nije prva nesreća ovog broda, a stručnjaci otkrili da je on predstavljao ozbiljnu opasnost za brodski promet


100posto
30.05.2019.08:40
Navodno to nije prva nesreća ovog broda, a stručnjaci otkrili da je on predstavljao ozbiljnu opasnost za brodski promet
Reuters

sažeto

Spasiteljima potragu otežavaju visok vodostaj Dunava, vjetar i kiša


100posto
30.05.2019.08:40

Najmanje sedmero ljudi stradalo je u brodolomu na Dunavu kod Budimpešte, a za 20 putnika se još uvijek traga. Kako se za sada zna putnici su mahom bili južnokorejski turisti, a potragu otežava visok vodostaj.

Sasvim običan obilazak Budimpešte Dunavom pretvorio se u pravu tragediju, pošto je brod na kojem su se nalazila 32 putnika i dva člana posade, poslije sudara s drugim plovilom, potonuo kod mosta. Kako mediji izvještavaju do sada je pronađeno sedam tijela, a spasiteljima potragu otežavaju visok vodostaj Dunava, vjetar i kiša. Dano nakon strašne nesreće na društvenim mrežama pojavila se snimka nesreće, a sve je snimila kamera, koja se nalazi na vrhu jednog hotela. Na snimci se može vidjeti kako se tijekom večeri odvijao riječni promet , a nesreća se dogodila oko 21 sat kada je jedan brod udario u drugi.

Brod predstavljao ozbiljnu opasnost

Stručnjaci koje su kontaktirali mađarski mediji tvrde da je olupina broda koju je nosio Dunav predstavljala ozbiljnu opasnost za brodski promet. Ono što je od Sirene ostalo pronađeno je tijekom noći. Olupina je trenutačno tri metra od mosta Margaret, a za sada nije poznato kada će krenuti izvlačenje. Navodno to nije prva nesreća tog broda kojem se prije dvije godine pokvario motor, a brod je tada udario u obalu.

nesreća

brod

Budimpešta

brodolom

newsletter

Prijavite se na Newsletter