video: umjesto politike mijaukanje

Pogreške se događaju, ali su urnebesne kada se dogode političarima. Prisjetiti smo se Šukerovog dvostrukog 'propadanja'


100posto
18.06.2019.13:05
Pogreške se događaju, ali su urnebesne kada se dogode političarima. Prisjetiti smo se Šukerovog dvostrukog 'propadanja'
Cropix

sažeto

Porešku su nazvali 'ljudskom', što je dodatno zabavilo korisnike društvenih mreža koji su se osvrnuli da je dobro da su to napomenuli da su ljudi, jer su u jednom trenutku bili slatke mace


100posto
18.06.2019.13:05

Pogreške se svima događaju, one su sastavni dio života, ali problem se javlja kada se pogreške događaju javnim osobama, prvenstveno političarima, jer oni to baš i ne znaju dobro prihvatiti. Tako vlada pakistanske provincije Khyber Pakhtunkhwa ovih je dana pokušala  uživo na Facebooku streamati konferenciju za novinare. Na toj konferenciji trebali su se baviti važnim temama, ali umjesto da one budu u fokusu javnosti, dogodio se nevjerojatno zabavni incident koji pakistanski političari i nisu baš dobro prihvatili. 

Umiljati političari

Pakistanski političar koji je svoj govor prenosio uživo putem društvenih mreže u jednom trenu postao je neodoljiva slatka maca, a razlog tomu je jer netko iz njegovog tima za društvene medije slučajno je upalio specijalni filter na Facebooku.  Tako su ministri dobivali mačje brkove i uši, a vrhunac ove zabave za gledatelje streama bio je kada je u jednom trenutku jedna od ministara počeo i mijaukati, čemu su se pridružili i njegovi kolege. 

Nakon što su napokon shvatili što se dogodilo i to prvenstveno zahvaljujući porukama gledatelja, mačji filter je isključen. I umjesto da se nakon nekog vremena našale na svoj račun, jer svima se pogreške događaju, što bi vjerujemo bili puno bolje, središnjica stranke, Tehreek-e-Insaf, izdala je i službenu objavu u kojoj su obećali da će "takve incidente izbjegavati u budućnosti".

Grešku su nazvali 'ljudskom', što je dodatno opet zabavilo korisnike društvenih mreža koji osvrnuli da je dobro da su to napomenuli da su ljudi, jer su u jednom trenutku bili slatke mace, a posebno su naglasili da je 'počinjeno sve kako se takvi incidenti u budućnosti više ne bi ponavljali'. Tako da vjerujemo da je netko zbog simpatičnih maca dobio otkaz.  

Plenkovićev sumnjiv tvit

Iako naši političari nisu na ovaj način briljirali na društvenim mrežama, ipak su imali i neke bisere kojih se sjećamo. Tako je u veljači hrvatska Twitter zajednica ostala  iznenađena tweetom upućenim sa službenog računa premijera Andreja Plenkovića, koji se sastojao samo od dva slova – Gg. Iako se kasnije ispostavilo se da se premijerova kćer poigrala s tatinim mobitelom to je izuzetno zabavilo korisnike društvenih mreža koji razvile na stotine ludih teorija zavjere što se uistinu dogodilo, a bilo je i onih koji su Plenkovća optužili da koristi kćer za skupljanje lajkova.

No i dalje vrh svega iako nije riječ o društvenim mrežama, ali se dogodio na televiziji i to u prijenosu uživo trenutak kada tadašnji ministar financija Ivan Šuker gostujući u jednoj emisiji doživjava nevjerojatno zabavnu situaciju. Naime, usred govora stolac na kojem je sjedio odjednom počeo spuštati i to dva puta. 

Facebook

političari

gafovi

Šuker

newsletter

Prijavite se na Newsletter