video: svi u šoku, uočeni iz svemira

Pogledajte video u kojem Veliku Britaniju prekriva neobičan plavi oblak. Stručnjaci su mislili da je riječ o kiši, bili su u krivu. Nastupila je invazija!


100posto
19.07.2019.10:15
Pogledajte video u kojem Veliku Britaniju prekriva neobičan plavi oblak. Stručnjaci su mislili da je riječ o kiši, bili su u krivu. Nastupila je invazija!
CROPIX

sažeto

Omeli i teniske mečeve


100posto
19.07.2019.10:15

Iako to nije neka novost za stanovnike Velike Britanije, ove je godine situacija izmakla kontroli. Naime, svake godine Veliku Britaniju napadnu rojevi letećih mrava, a ove godine insekti su stigli u tako velikom broju da su uočeni i iz svemira.

Oni su ušli u južnu Englesku, u invaziji koja, na prvi pogled, izgleda kao da se radi o nekom filmu katastrofe. Prvo ih je meteorološki radar zamijenio za kišu, daleko češći fenomen na britanskim otocima. 

Rojevi krenuli prema Engleskoj

No, ubrzo je meteorolog primijetio pogrešku te snimku radara objavio na Twitteru: "Leteći mravi! Rojevi koji lete u južnoj Engleskoj jutros je radar detektirao kao kišu!".

Kako je poznato ovi insekti se ljeti svakog dana spuštaju na lokacije širom Velike Britanije. Nastanjuju se na ulicama, zelenim površinama i na nebu prije nego što nestanu satima kasnije. 

Ometali i meč

Ovaj fenomen se događa jer mravi napuštaju svoje kolonije kako bi se parili kada su uvjeti dobri. I dok su leteći mravi viđeni nekoliko dana tijekom godine, velika većina bira upravo isti trenutak da bi izašla iz svojih gnijezda. I baš to je dovelo do nevolja za Britance koji su namjeravali iskoristiti tople dane.

Poznato je da ovaj događaj izaziva kaos na javnim događajima na otvorenom. Tako se pamti kako su tenisači tijekom Wimbledona borili s s time da zadrže fokus na igri dok su se tijekom meča rojevi spuštali na teren.

Velika Britanija

rojevi mrava

invazija

newsletter

Prijavite se na Newsletter