Puštaju i Thompsona

Pogledajte prizore s "Hoda za život", policija privela aktiviste ?▶️


Sandra Pudja
20.05.2017.11:00
Pogledajte prizore s "Hoda za život", policija privela aktiviste ?▶️
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

'Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava, bez obzira na spol, rasu, financijske uvjete i dr.', navode organizatori.


Sandra Pudja
20.05.2017.11:00

"Hod za život, obitelj i Hrvatsku" održavao se u subotu u Zagrebu i Splitu.

Ronald Gorsic / CROPIX

U Zagrebu je okupljanje počelo u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, a onda se Ilicom hodalo prema Trgu bana Josipa Jelačića. U Splitu je okupljanje ispred Gospe od zdravlja. "Hod za život" je  hod dijela građana u znak "potpore nerođenom djetetu, njegovoj majci i obitelji" kako bi se skrenula pozornost na poštivanje svakoga ljudskog života – od začeća do prirodne smrti.

Povorka Hoda za život stigla je na Trg bana Jelačića oko podne i čule su se, među ostalim, Thompsonove pjesme.

Nadomak Trga bana Jelačića kod zgrade Name 20-ak aktivista i aktivistkinja je sjelo nasred ulice i zapriječilo prolaz sudionicima i sudionicama Hoda za život. Policija se približila i odnosila jednog po jednog aktivista i aktivistkinju, koji su mirno sjeli pred kolonu i ne odupiru se ni dok ih policija vodi u maricu.

Ronald Gorsic / CROPIX

Policija je došla u još jednom vozilu i u to drugo vozilo odnosi preostale aktiviste.

"Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava, bez obzira na spol, rasu, financijske uvjete i dr.", navode organizatori. Cilj inicijative "Hod za život" je zaštita života, obitelji i obiteljskih vrijednosti, promicanje demografskog napretka i razvitka Republike Hrvatske, poručili su ranije.

Ronald Gorsic / CROPIX

Hod za Život

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter