OSMIJEH ZA KRAJ

Pogledajte kako ministrica Dalić prije dva dana nije htjela ni čuti o krizi u Vladi


Sandra Pudja
29.04.2017.11:10
Pogledajte kako ministrica Dalić prije dva dana nije htjela ni čuti o krizi u Vladi
YouTube / 100posto/ Vlada RH

sažeto

SDP je u subotu pokrenuo postupak opoziva Martine Dalić. Prije dva dana ona se još uvijek smješkala na pitanja o krizi u Vladi


Sandra Pudja
29.04.2017.11:10

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić predstavila je u četvrtak Nacionalni program reformi. Novinari su sedam minuta mirno slušali o programu, no kako je u četvrtak ujutro premijer Andrej Plenković razriješio tri Mostova ministra, to se pitanje nije moglo izbjeći.

Novinari su potom krenuli s pitanjem ministrici o tome tko će provoditi taj program, s obzirom na novonastalu situaciju.

"Vlada predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem", odgovorila je još u četvrtak Dalić.

Tko će činiti većinu u toj Vladi bilo je drugo novinarsko pitanje.

"O tome ćete sigurno imati prilike razgovarati s premijerom. Molim pitanja o nacionalnom planu reformi."

Zatim se malo smješkala i gledala u novinare, koji više nisu imali pitanja.

Bernardiću su dojavili da je predsjednik oporbe

Cijela situacija je još zanimljivija s obzirom na to da je dva dana nakon, u subotu, SDP pokrenuo postupak opoziva Martine Dalić.

"Zato jer je ulovljena s prstima u pekmezu. Isti obrazac ponašanja kod svih, kad je nekakva imovina, onda su tu ljepljivi prsti, gladne oči i tuđi džep", rekao je šef SDP-a Davor Bernardić.

Inače, Bernardić do jučer nije uopće bio zainteresiran za situaciju u Vladi. U petak je govorio da je to "razvod braka između HDZ-a i MOST-a", te da ga sami moraju rješavati.

Preko noći su Bernardiću, čini se, ipak dojavili da je predsjednik najveće oporbene stranke.

Ministrica koja je uvijek dobro raspoložena

Inače, ovo nije prvi put da je ministrica Dalić vedro raspoložena dok razgovara s novinarima. Prvi put je prasnula u smijeh kad je pričala o tzv. lex Agrokoru, dok je kriza s ovom tvrtkom bila na vrhuncu.

Nedugo nakon snimila ju je i kamera Nove TV u neformalnom razgovoru s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Josipom Zaherom u kojem je otkrila malo više nego kad daje službene izjave o Agrokoru.

"Je li ovo sve riješeno dosad?", nagnuo se Zaher prema ministrici Martini Dalić prijateljski joj stavivši ruku na rame. Ona je prasnula u smijeh.

"Je, mo'š si misliti. Sad se uzdamo u svetog Antu", odgovorila mu je i dalje se veselo smijući, a i on je razvukao širok osmijeh.

O samom Nacionalnom programu reformi koji je predstavljen u četvrtak čitajte OVDJE.

Inače, već u petak su stigla nova spominjanja upravo Martine Dalić. Sada razriješeni ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić rekao je u petak da Andrej Plenković ovim scenarijem štiti Martinu Dalić. Izjavu pročitajte OVDJE.

U petak se Plenković riješio i četvrtog Mostovog ministra, a HDZ se pohvalio da imaju dovoljno potpisa da s trona skinu i njihovog predsjednika Sabora Božu Petrova. Petrov je u petak poručio da 'Most više nije dio ove Vlade, koju HDZ ponovno ruši'.

Sa scenarijem koji nas je dočekao ovaj vikend, na nove se izbore sve sigurnije kladiti.

HDZ

SDP

Davor Bernardić

MOST

Martina Dalić

kriza u Vladi

kriza u Saboru

opoziv Martine Dalić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter