Otkrivena velika afera

Podivljali tabloidi optužuju novinare da napadaju majke s bebama, a brat ministra financija vozi auto i živi u stanu koji su mu darovali građevinski investitori


Mia Mitrović
23.07.2019.11:50
Podivljali tabloidi optužuju novinare da napadaju majke s bebama, a brat ministra financija vozi auto i živi u stanu koji su mu darovali građevinski investitori
peđa Milosavljević/CROPIX

sažeto

Rspliću se mutni poslovi oko Beograda na vodi koji je nepovratno devastirao glavni grad Srbije, a sličnu bi sudbinu mogao imati i Zagreb 


Mia Mitrović
23.07.2019.11:50

'Počeo sinkronizirani napad na Vučića! U tijeku je akcija iz nekoliko centara, prate žene s bebom kako bi realizirali plan za slom vlasti!', vrišti naslov teksta u jednom srpskom tabloidu koji tvrdi da su novinari istraživačkog portala Krik pratili i napali Milicu Andrić, nevjenčanu suprugu Predraga Malog, brata Siniše Malog, srpskog ministra financija i bivšeg gradonačelnika Beograda. 

Tabloid tvrdi da je novinar Krika pratio suprugu Predraga Malog dok je ulicom gurala kolica s bebom. U ruci je držao diktafon i mobitel, a 'napad' su snimile nadzorne kamere. Čitav događaj, piše dalje u tekstu, dio je osmišljenog napada na vlast u Srbiji iz više centara.

Što se zapravo dogodilo?

Istraživački portal Krik otkrio je da brat Siniše Malog već godinama vozi skupocjeni Audi A6 i živi u luksuznom stanu kojeg je dobio na dar od vlasnika tvrtke Millenium tim u vlasništvu poduzetnika Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka koja je angažirana na projektu Beograd na vodi. 

Oleg Moskaljov/CROPIX

Ista se kompanija sumnjiči da je sudjelovala u nikad rasvijetljenom rušenju objekata na Savamali. U samo jednoj noći, bageri pod jakim osiguranjem ljudi u fantomkama srušili su čitav jedan kvart, nekoliko objekata uz Savu gdje su se nalazili kafići i klubovi u kojima se okupljala gradska kulturna i urbana scena. 

Svjedok je događaja tvrdio da su bageri stigli iz pravca gradilišta Beograda na vodi, međutim kako na gradilištu ne postoji video nadzor, to nikada nije dokazano. Millenium timu projekt Beograd na vodi odobren je u vrijeme dok je Siniša Mali bio gradonačelnik. U gradu su dobili projekte ukupne vrijednosti 15 milijuna eura. 

Hoće li se slično dogoditi i Zagrebu? 

Prošle godine Millenium tim imao je prihode od oko 36 milijuna eura, piše Krik. 

Bivša supruga Siniše Malog, Marija Mali u intervjuu za Krik kazala je da joj se bivši suprug dan nakon rušenja Savamale pohvalio kako je on to organizirao kako bi očistio taj prostor za gradnju Beograda na vodi. Nakon rušenja pod okriljem noći, ostatak su objekata u Hercegovačkoj ulici u toku dana srušili bageri Millenium tima. 

Kako je zagrebačkom gradonačelniku Beograd na vodi veliki uzor u njegovom megalomanskom projektu Manhattan, a oko oba se projekta vrte ista imena, kakve će se sve mutne radnje odvijati u našem gradu i što će sve bageri rušiti pod okriljem noći, tek treba vidjeti.

Savamala

Beograd na vodi

Siniša Mali

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter