OPTUŽEN NASILNI HDZ-OVAC

Podignuta optužnica protiv župana Alojza Tomaševića: 'Mjesecima prijetio supruzi, hvatao je za vrat i pljuskao je'


Tomislav Kukec
03.01.2018.16:50
Podignuta optužnica protiv župana Alojza Tomaševića: 'Mjesecima prijetio supruzi, hvatao je za vrat i pljuskao je'
CROPIX

sažeto

Požeško tužiteljstvo traži da se župana proglasi krivim za kazneno djelo nasilja u obitelji i nanošenja teške ozljede


Tomislav Kukec
03.01.2018.16:50

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi napokon je podignulo optužnicu protiv Alojza Tomaševića (HDZ), požeško-slavonskog župana koji je u interes javnosti dospio nakon što ga je supruga Mara prijavila za nasilje u obitelji. 

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11. (3. 1. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedupriopćilo je na svojim stranicama tužiteljstvo. 

optužnica

Alojz Tomašević

nasilje u obitelji

Mara tomašević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter